Ενέργεια

Timmermans: Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Πολωνία να απομακρυνθεί από τον άνθρακα

Timmermans: Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Πολωνία να απομακρυνθεί από τον άνθρακα
Οι νομοθέτες του κυβερνώντος κόμματος δήλωσαν ότι τα μέτρα για την άρση του θα οδηγούσαν σε υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας για τα νοικοκυριά
Η Πολωνία πρέπει να μειώσει τη χρήση άνθρακα, και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει στη μετάβαση, δήλωσε τη Δευτέρα 6/5/2019 ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans.
Η μετάβαση από τον άνθρακα, ο οποίος αποτελεί τον σημαντικότερο «εργοδότη» στη νότια Πολωνία, είναι ένα καίριο ζήτημα για τη  μεγαλύτερη οικονομία της Κεντρικής Ευρώπης.
Οι νομοθέτες του κυβερνώντος kόμματος δήλωσαν ότι τα μέτρα για την άρση του θα οδηγούσαν σε υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας για τα νοικοκυριά.
"Θέλουμε να κάνουμε μια μετάβαση που θα λειτουργεί για Πολωνούς εργαζομένους. Πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο και να έχουμε και πολλά ευρωπαϊκά κονδύλια», δήλωσε ο Timmermans στην Ένωση Πολωνικών Συνδικάτων.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλήξει σε ένα σχέδιο για να βοηθήσει ιδιαίτερα την Πολωνία και τη Σλοβακία να κάνουν αυτή τη μετάβαση μακριά από τον άνθρακα".
Η Πολωνία έχει τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη και ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης είπε ότι η χώρα θα πρέπει να εξαλείψει τη χρήση άνθρακα για τη θέρμανση των νοικοκυριών μέσα σε 10 χρόνια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης