Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Η νουθεσία Schaeuble σε Τσίπρα - Γιατί του ευχήθηκε να μην βγει ποτέ πρωθυπουργός - Τι λέει για την περιβόητη πρόταση του Grexit

Η νουθεσία Schaeuble σε Τσίπρα - Γιατί του ευχήθηκε να μην βγει ποτέ πρωθυπουργός - Τι λέει για την περιβόητη πρόταση του Grexit
To Grexit ήταν μια απόφαση που μπορούσε να πάρει μόνο η Ελλάδα
Άκρως αποκαλυπτικός είναι ο πρώην πλέον γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble για την Ελλάδα, τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και της πρότασής του για το Grexit.
Ο W. Scaheuble νυv πρόεδρος της Bundestag σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έριξε φως σε αρκετές πτυχές της ελληνικής κρίσης.
Όπως ανέφερε ο W. Schaeuble είχε συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας του είχε πει ότι δε σχεδιάζει να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά του είχε τονίσει ότι δε θα εφαρμόσει τα προγράμματα λιτότητας.
Όπως αποκάλυψε ο W. Schaeuble "του ευχήθηκα να μην κερδίσει τις εκλογές καθώς θα ήταν αδύνατο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του".
κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον Ιανουάριο του 2015 κατάφερε και κέρδισε τις εκλογές με αυτό το αφήγημα, παρά την επιτυχημένη προεκλογική προσπάθεια του τότε έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνέχεια ο W. Schauble τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε για μισό χρόνο να περάσει τις απόψεις του στους πιστωτές της Ελλάδας ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Την κρίσιμη περίοδο την οποία ο Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός συμφώνησε στους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα.
Από τότε όπως ανέφερε ο W. Schaeuble έχει περάσει αρκετός καιρός, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, ωστόσο η ζημιά που υπέστη το καλοκαίρι του 2015 ήταν μεγάλη.
Όσον αφορά την περιβόητη πρότασή του για το Grexit, ο W. Schaeuble τόνισε ότι εκείνη την περίοδο ήταν διάχυτη η πεποίθηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να πάρει ένα "time out" από το ευρώ, ωστόσο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο W. Schaeuble "αυτό (το Grexit) ήταν μια απόφαση που μπορούσε να πάρει μόνο η Ελλάδα".   


Πηγή:www.bankingnes.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης