Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak: Ο ΟΠΕΚ+ θα συνεχίσει να έχει βασικό ρόλο στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου

Novak: Ο ΟΠΕΚ+ θα συνεχίσει να έχει βασικό ρόλο στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου
Οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου  ενδέχεται να αυξηθούν στα 197 δισ. κυβικά μέτρα έως το 2036 δήλωσε ο Ρώσος Αντιπρόεδρος

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε ότι η ομάδα ΟΠΕΚ+ του κορυφαίου παραγωγού πετρελαίου θα συνεχίσει να διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στη σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου.
Σε άρθρο στο εσωτερικό περιοδικό του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη ανέφερε ότι ο σχηματισμός του ΟΠΕΚ + στα τέλη του 2016 είχε αποφέρει περισσότερα από 30 τρισεκατομμύρια ρούβλια (315 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πρόσθετα κέρδη για τον ρωσικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

"Το βασικό δυναμικό για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ανήκει στους συμμετέχοντες στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+. Επομένως, η συμφωνία, στην οποία συμμετέχει ενεργά η χώρα μας, θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στη σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς", δήλωσε ο Novak.
«Η συμφωνία του ΟΠΕΚ+ μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε μια δίκαιη τιμή για το πετρέλαιο».
Ο Novak είπε επίσης ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενδέχεται να αυξηθούν στα 197 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έως το 2036.

Αυτό είναι πολύ χαμηλότερα από τα 230 bcm ετησίως που εξάγονταν πριν από την πανδημία COVID-19 το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης