Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Gunvor: H σύγκρουση στη Μ.Ανατολή δεν θα επηρεάσει την προσφορά πετρελαίου

Gunvor: H σύγκρουση στη Μ.Ανατολή δεν θα επηρεάσει την προσφορά πετρελαίου

Η ζήτηση είναι η μεγάλη ανησυχία  - Στις 2 Οκτωβρίου η σύνοδος του ΟΠΕΚ+

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της trading εταιρείας Gunvor είναι πεπεισμένος ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν θα επηρεάσει την προσφορά πετρελαίου, δήλωσε την Τρίτη, προσθέτοντας ότι οι τρέχουσες τιμές έδειξαν ότι η αγορά ανησυχεί περισσότερο για την ζήτηση.
«Είμαι πολύ βέβαιος ότι αυτό δεν θα έχει καμία απολύτως επίδραση στην προσφορά πετρελαίου», είπε ο Torbjörn Törnqvist, όταν ρωτήθηκε για την αύξηση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
«Έχουμε μια κατάσταση γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα, την Υεμένη, αλλά σε γενικές γραμμές μοιάζει περισσότερο με ενόχληση, αλλά δεν είναι πραγματικά ενοχλητική με κανέναν τρόπο», είπε στο Φόρουμ Ενεργειακών Αγορών Πληροφοριών του Κόλπου στη Φουτζάιρα, προσθέτοντας ότι η αγορά ανησυχεί περισσότερο για αδύναμη ζήτηση.

Ο Törnqvist είπε ότι η αγορά πετρελαίου είχε αρκετή πλεονάζουσα χωρητικότητα και οι προοπτικές ζήτησης φαίνονται αδύναμες, μειώνοντας τη μεταβλητότητα. «Τα πράγματα ομαλοποιούνται», πρόσθεσε.
Επεσήμανε ότι ο όμιλος παραγωγών ΟΠΕΚ+ αντιμετωπίζει ένα δίλημμα αν θα υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς του ή θα λάβει μέτρα για να στηρίξει την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία, μαζί γνωστοί ως OPEC+, έχουν προγραμματιστεί να αυξήσουν την παραγωγή κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο, έχοντας καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση κατά δύο μήνες.
Μια επιτροπή κορυφαίων υπουργών του ΟΠΕΚ+ που ονομάζεται Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις 2 Οκτωβρίου για να επανεξετάσει την αγορά και δεν αναμένεται να αλλάξει πολιτική.
Ο Törnqvist είπε ότι η αύξηση της ζήτησης για το 2025 φαίνεται μέτρια και δεν επαρκεί για να καλύψει την αυξανόμενη προσφορά εκτός ΟΠΕΚ. Τα περιθώρια κέρδους για τη διύλιση πετρελαίου φαίνονται επίσης αδύναμα, πρόσθεσε, καθώς η νέα και αποτελεσματική ικανότητα διύλισης έρχεται στο διαδίκτυο. Εν τω μεταξύ, η ζήτηση για ντίζελ, βενζίνη και καύσιμα αεριωθουμένων στην κορυφαία εισαγωγική χώρα την Κίνα έχει υποχωρήσει, είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης