Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση αγοράζει 6 εκατομμύρια βαρέλια αργού για τα στρατηγικά αποθέματα SPR

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση αγοράζει 6 εκατομμύρια βαρέλια αργού για τα στρατηγικά αποθέματα SPR

Το πετρέλαιο θα παραδοθεί μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2025 σε τιμή κάτω των 70 δολ. ανά βαρέλι.

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αναθέσει συμβόλαια για την αγορά 6 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου για το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) για παραδόσεις έως τον Μάιο του 2025, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Ενέργειας σύμφωνα με το Oil Price.

Τα συμβόλαια ανατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα και αφορούν παραδόσεις 1,5 εκατομμυρίου βαρελιών το μήνα μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2025 στην τοποθεσία Bayou Choctaw στη Λουιζιάνα.

Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αγοράζουν αργό όταν οι τιμές είναι στα 70 δολάρια το βαρέλι ή χαμηλότερα και σχεδιάζει να προσθέσει αρκετά εκατομμύρια βαρέλια αργού στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου στις αρχές του επόμενου έτους.

Τη στιγμή της ανάθεσης των τελευταίων συμβολαίων για το SPR, το αμερικανικό WTI Crude διαπραγματευόταν κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Συνεχίζονται οι αγορές

Μέχρι σήμερα, η DOE έχει αγοράσει απευθείας πάνω από 56 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για το SPR σε μέση τιμή περίπου 76 $ ανά βαρέλι, ανέφερε.

«Αυτό είναι σχεδόν 20 δολάρια ανά βαρέλι χαμηλότερο από τη μέση τιμή πώλησης 95 δολαρίων για τις έκτακτες εκπτώσεις του 2022, ανταποκρινόμενη στη δέσμευση της διοίκησης να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για τους φορολογούμενους», δήλωσε το υπουργείο Ενέργειας.
«Η DOE θα συνεχίσει να αξιολογεί τις επιλογές για την αναπλήρωση του SPR εξασφαλίζοντας παράλληλα μια καλή συμφωνία για τους φορολογούμενους, λαμβάνοντας υπόψη τις προγραμματισμένες επιστροφές συναλλάγματος και τις εξελίξεις της αγοράς».

Η στρατηγική ανεφοδιασμού έρχεται στον απόηχο του κρίσιμου ρόλου της SPR στη σταθεροποίηση της αγοράς κατά τη διάρκεια διαταραχών του παγκόσμιου εφοδιασμού, ιδίως της απελευθέρωσης περισσότερων από 180 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από το SPR ξεκινώντας το 2021, καθώς οι τιμές της βενζίνης παρέμειναν υψηλές. Το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι αυτές οι εκδόσεις, μαζί με συντονισμένες διεθνείς προσπάθειες, βοήθησαν στη μείωση των τιμών της βενζίνης έως και 40 σεντς ανά γαλόνι το 2022.

Το SPR φιλοξενεί επί του παρόντος 375 εκατομμύρια βαρέλια αργού - αριθμός που είναι 263 εκατομμύρια βαρέλια λιγότερο από το πετρέλαιο SPR στην αρχή της θητείας του προέδρου Joe Biden. Η συνολική χωρητικότητα του αποθεματικού είναι 714 εκατομμύρια βαρέλια αργού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης