Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διακοπή ρεύματος στο λιμάνι του Ρότερνταμ, έκλεισε μεγάλα διυλιστήρια

Διακοπή ρεύματος στο λιμάνι του Ρότερνταμ, έκλεισε μεγάλα διυλιστήρια

Το διυλιστήριο πετρελαίου 400.000 βαρελιών ημερησίως της BP, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ήταν μεταξύ αυτών που επλήγησαν

 

Μια διακοπή ρεύματος στην περιοχή του λιμανιού του Ρότερνταμ στην Ολλανδία διέκοψε για λίγο τις εργασίες σε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου της Ευρώπης την Τρίτη, ανακοίνωσε η εταιρεία εκμετάλλευσης του εργοστασίου BP.
Ο χειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας TenneT ανέφερε ότι το πρόβλημα λύθηκε λίγο μετά τις 10:00 GMT και ότι το διυλιστήριο πετρελαίου 400.000 βαρελιών ημερησίως της BP, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ήταν μεταξύ αυτών που επλήγησαν, μαζί με μικρότερες μονάδες και το σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή.

Η BP επιβεβαίωσε ότι η διακοπή ρεύματος επηρέασε το εργοστάσιο, αλλά αργότερα είπε ότι συνεχίζει να λειτουργεί.
Το Ρότερνταμ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους διύλισης και αποθήκευσης αργού και καυσίμου στον κόσμο, που στεγάζει το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ευρώπης, το εργοστάσιο Pernis της Shell, 404.000 bpd.
Εκπρόσωπος της Shell αρνήθηκε να σχολιάσει εάν το διυλιστήριο επλήγη από τη διακοπή.
Πηγή που γνωρίζει τη λειτουργία του εργοστασίου είπε ότι η διακοπή ρεύματος προκάλεσε μια σύντομη διακοπή σε μια μικρή μονάδα, αλλά ότι οι λειτουργίες επανήλθαν στο κανονικό.
Η ολλανδική περιβαλλοντική υπηρεσία DCMR ανέφερε σε δήλωσή της την Τρίτη ότι η διακοπή ρεύματος επηρέασε ορισμένα διυλιστήρια στην περιοχή, οδηγώντας σε πυρκαγιές.

Μέτρα ασφαλείας

Η εκτόνωση αερίου είναι ένα μέτρο ασφαλείας που εφαρμόζουν τα διυλιστήρια για την απελευθέρωση της συσσώρευσης πίεσης όταν μια μονάδα αντιμετωπίζει μια αναστάτωση.
Εκπρόσωπος της ExxonMobil η οποία λειτουργεί διυλιστήριο 190.000 bpd στην περιοχή, είπε ότι το εργοστάσιο δεν επηρεάστηκε.
Ο τερματικός σταθμός αποθήκευσης πετρελαίου της VTTI στην περιοχή Europoort του λιμανιού επανέλαβε την κανονική λειτουργία αφού επλήγη για λίγες ώρες, δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters.

Ο διαχειριστής του δικτύου είπε ότι διερευνά τι προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας στην περιοχή του μεγαλύτερου θαλάσσιου λιμανιού της Ευρώπης, όπου στεγάζονται μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου και χημικά εργοστάσια.
Το λιμάνι του Ρότερνταμ είπε ότι η κυκλοφορία δεν επηρεάστηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης