Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επαναλειτουργούν τα διυλιστήρια της Exxon και της Shell που είχαν σταματήσει λόγω του τυφώνα (Reuters)

Επαναλειτουργούν τα διυλιστήρια της Exxon και της Shell που είχαν σταματήσει λόγω του τυφώνα (Reuters)
Πως θα επηρεαστούν οι τιμές του πετρελαίου
Τα διυλιστήρια των Exxon και Shell που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους στη Νότια Ακτή των ΗΠΑ πριν την εμφάνιση του τυφώνα Francine αρχίζουν να λειτουργούν εκ νέου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Exxon, η οποία είχε μειώσει τους ρυθμούς λειτουργίας του διυλιστηρίου της μόλις στο 1/5 της δυναμικότητάς του, έχει πλέον επαναφέρει το διυλιστήριο σε λειτουργία. «Οι εγκαταστάσεις μας στην περιοχή του Baton Rouge λειτουργούν κανονικά. Συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις των πελατών μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

Από την άλλη, η Shell εξετάζει επί του παρόντος το διυλιστήριό της στο Norco, αφού αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή ντίζελ λόγω των καιρικών φαινομένων.

«Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές ζημιές από τον άνεμο ή τη βροχή στις εγκαταστάσεις», δήλωσε η Shell στο Reuters.

Οι διαχειριστές των κοιτασμάτων στον Κόλπο του Μεξικού ετοιμάζονται επίσης να ανοίξουν ξανά τις κλειστές πλατφόρμες.

Τα shut-ins επηρέασαν πάνω από 700.000 bpd σε παραγωγική δυναμικότητα, η οποία αντιπροσώπευε πάνω από το 40% της συνολικής δυναμικότητας.

Τα λιμάνια πετρελαίου έκλεισαν επίσης λόγω του τυφώνα και τώρα ανοίγουν ξανά. Το μεγαλύτερο από αυτά, το λιμάνι Corpus Christi, ήρε τους περιορισμούς την Πέμπτη (12/9), ανέφερε το Reuters, όπως και τα λιμάνια στο Freeport Houston, και Sabine, κάτι που κανονικά θα πρέπει να ασκήσει σύντομα καθοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης