Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Στα 46 εκατ. βαρέλια θα αυξηθεί η προμήθεια αργού στης Κίνας τον Οκτώβριο   

Σαουδική Αραβία: Στα 46 εκατ. βαρέλια θα αυξηθεί η προμήθεια αργού στης Κίνας τον Οκτώβριο    
Μετά την μείωση της επίσημης τιμής πώλησης  

Η προσφορά αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στην Κίνα αναμένεται να αυξηθεί στα 46 εκατομμύρια βαρέλια τον Οκτώβριο, δήλωσαν εμπορικές πηγές την Πέμπτη, αφού ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο μείωσε τις τιμές για την Ασία, ενισχύοντας τη ζήτηση.

Τα κορυφαία διυλιστήρια της Κίνας Sinopec και PetroChina αναζήτησαν περισσότερο αργό για φόρτωση τον Οκτώβριο, ενώ η ζήτηση από τα ιδιωτικά διυλιστήρια Rongsheng Petrochemical και Hengli Petrochemical παρέμεινε σταθερή.

Ο όγκος του Οκτωβρίου είναι υψηλότερος από τα 43 εκατομμύρια βαρέλια που αναμένεται να λάβουν τα κινεζικά διυλιστήρια τον Σεπτέμβριο.

Η άνοδος της ζήτησης από τον κορυφαίο εισαγωγέα στον κόσμο έρχεται αφότου η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco μείωσε την επίσημη τιμή πώλησης τον Οκτώβριο για το εμβληματικό αραβικό ελαφρύ αργό στην Ασία στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών ετών.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο Νο. 2 προμηθευτής αργού στην Κίνα μετά τη Ρωσία. Ωστόσο, οι εξαγωγές αργού της Σαουδικής Αραβίας προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 10,3% σε 46,79 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (1,61 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, έδειξαν τα κινεζικά τελωνεία.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης