Ενέργεια

Equinor: Στα 40 ευρώ η ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου μέχρι το 2035 (Montel)

Equinor: Στα 40 ευρώ η ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου μέχρι το 2035 (Montel)
Η Equinor δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο ONS ότι σχεδιάζει να επενδύει 60-70 δισ. νορβηγικές κορώνες (5-6 δισ. ευρώ) ετησίως στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα έως το 2035
Η Equinor σχεδιάζει γενναίες επενδύσεις για να διατηρήσει την παραγωγή φυσικού αερίου στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα σε υψηλά επίπεδα, με τις τιμές να είναι πιθανό να παραμείνουν περίπου στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι τουλάχιστον το 2035, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας στο Montel τη Δευτέρα (26/8).

«Είμαστε αισιόδοξοι για το φυσικό αέριο για πολλά χρόνια», δήλωσε ο Kjetil Hove στο Montel κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ONS στο Stavanger.

Το ευρωπαϊκό συμβόλαιο αναφοράς για το φυσικό αέριο του πρώτου μήνα στον ολλανδικό κόμβο TTF διαμορφώθηκε τελευταία στα 36,29 ευρώ/MWh και ο Hove δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ότι οι τιμές θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στα 30-40 ευρώ/MWh μακροπρόθεσμα.

«Πιστεύουμε σε μια πολύ ευμετάβλητη πορεία των τιμών, αλλά ναι, σε βάθος χρόνου αυτά είναι τα επίπεδα που προβλέπουμε για το μέλλον. Μιλάμε για χρονικό ορίζοντα και πέραν του 2035», δήλωσε ο Hove.

Κινητήριος μοχλός το LNG

Ο Hove δήλωσε ότι το LNG είναι πλέον ο βασικός παράγοντας που καθορίζει τις τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, γεγονός που αποτελεί καλή είδηση για τη Νορβηγία.

«Αν εξετάσουμε το αέριο αγωγών από τη Νορβηγία σε ανταγωνισμό με το LNG, τότε το αέριο αγωγών είναι πολύ ελκυστικό», είπε ο Hove.

Η Equinor δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο ONS ότι σχεδιάζει να επενδύει 60-70 δισ. νορβηγικές κορώνες (5-6 δισ. ευρώ) ετησίως στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα έως το 2035 και ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παραμείνει πιθανώς σε παρόμοια επίπεδα με τα σημερινά σε μια δεκαετία.

Εν τω μεταξύ, τον περασμένο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε στο Montel ότι δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην έγχυση αερίου σε πετρελαϊκά κοιτάσματα για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης