Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ινδία: Ρεκόρ εισαγωγών LNG ανακοίνωσε η Petronet στο τρίμηνο

Ινδία: Ρεκόρ εισαγωγών LNG ανακοίνωσε η Petronet στο τρίμηνο
Τα κέρδη προ φόρων του τρέχοντος τριμήνου είναι τα υψηλότερα που έχει ποτέ αναφέρει η εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο οποιουδήποτε από τα προηγούμενα οικονομικά έτη, δήλωσε η Petronet
Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ινδίας, η Petronet LNG, ανακοίνωσε εισαγωγές ρεκόρ στους τερματικούς σταθμούς επαναεριοποίησης Dahej και Kochi για το β’ τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με το LNG Prime, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ο τερματικός σταθμός Dahej LNG επεξεργάστηκε το υψηλότερο ποσοστό υγροποιημένου φυσικού αερίου, 248 TBTU, έναντι 219 TBTU κατά το προηγούμενο τρίμηνο και 217 TBTU κατά το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 13% και 14% αντίστοιχα, σύμφωνα με την Petronet.

Ο τερματικός σταθμός Dahej πέτυχε αξιοποίηση δυναμικότητας 109% κατά το τρέχον τρίμηνο, έναντι 97% κατά το προηγούμενο τρίμηνο και 96% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Ο συνολικός όγκος υγροποιημένου φυσικού αερίου που επεξεργάστηκε η Perronet LNG το τρίμηνο Μαΐου-Ιουνίου ήταν στα 262 TBTU, ο μεγαλύτερος όγκος για οποιοδήποτε τρίμηνο, δήλωσε η Petronet.

Αυτό συγκρίνεται με τα 234 TBTU και τα 230 TBTU κατά το προηγούμενο και το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, μια αύξηση της τάξης του 12% και 14% αντίστοιχα.

Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 11,42 δισεκατομμύρια ρουπίες (136 εκατομμύρια δολάρια) κατά το υπό εξέταση τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 55% και 45% αντίστοιχα σε σύγκριση με το προηγούμενο και το αντίστοιχο περσινό.

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ινδίας δήλωσε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 15,20 δισ. ρουπίες έναντι 9,96 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο και επίσης από 10,62 δισ. ρουπίες το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Τα κέρδη προ φόρων του τρέχοντος τριμήνου είναι τα υψηλότερα που έχει ποτέ αναφέρει η εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο οποιουδήποτε από τα προηγούμενα οικονομικά έτη, δήλωσε η Petronet.

Η Petronet δήλωσε ότι κατάφερε να επιτύχει «υψηλότερη διακίνηση και ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα χάρη στις σταθερές τιμές του LNG, την καλύτερη αξιοποίηση της δυναμικότητας των τερματικών σταθμών της και την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών της».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης