Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Νέο δημιούργημα της Amazon στις αντισταθμίσεις άνθρακα για επίτευξη καθαρών μηδενικών στόχων

Νέο δημιούργημα της Amazon στις αντισταθμίσεις άνθρακα για επίτευξη καθαρών μηδενικών στόχων

Θα καλύπτει την αναδάσωση και τη γεωργοδασοκομία (Reuters)

Η Amazon εγκατέλειψε τα πρότυπα αντιστάθμισης άνθρακα που ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος βοήθησε να χρηματοδοτήσει, επιλέγοντας αντ’ αυτού ένα νέο πρότυπο που θα αναπτύξει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται τον διαδικτυακό γίγαντα λιανικής, η Amazon θα επινοήσει ένα νέο πρότυπο για την επαλήθευση της ποιότητας των αντισταθμίσεων άνθρακα που χρειάζεται για να πετύχει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους της.

Το νέο πρότυπο θα καλύπτει την αναδάσωση και τη γεωργοδασοκομία, ανέφερε η έκθεση.

 

Χρησιμότητα αντισταθμίσεων άνθρακα

Οι αντισταθμίσεις άνθρακα είναι ένα δημοφιλές εργαλείο στην ενεργειακή μετάβαση. Ουσιαστικά επιτρέπουν στην εταιρεία που τις αγοράζει να εκπέμπει μια ορισμένη ποσότητα CO2 επειδή θα αντισταθμιζόταν από την ύπαρξη τροπικού δάσους, λιβαδιών ή άλλου οικοσυστήματος που απορροφά διοξείδιο του άνθρακα.

Για να βεβαιωθεί ότι αυτές οι αντισταθμίσεις οδηγούν πράγματι σε χαμηλότερες εκπομπές, οΤζεφ Μπέζος χρηματοδότησε τη δημιουργία της πρωτοβουλίας ScienceBasedTargets. Πρόκειται για φορέα που έχει επιφορτιστεί με το σχεδιασμό προτύπων για τις αντισταθμίσεις άνθρακα.

Αυτά τα πρότυπα αρχικά δεν προέβλεπαν τη χρήση αντισταθμίσεων άνθρακα από εταιρείες ως τρόπο μείωσης των δικών τους εκπομπών άνθρακα στο Πεδίο 3 των εκπομπών που παράγονται από τη χρήση προϊόντων ή υπηρεσιών μιας εταιρείας. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, το σώμα προφανώς πιέστηκε να αλλάξει τη στάση του για το θέμα.

Η αλλαγή δεν κράτησε πολύ μετά την εξέγερση των εργαζομένων του SBTi, προκαλώντας μια γρήγορη αντιστροφή απόψεων από την ηγεσία του.


Η εφεδρεία της Amazon

Δεδομένου ότι η Amazon ενδιαφερόταν ουσιαστικά να μπορεί να χρησιμοποιήσει αντισταθμίσεις άνθρακα για να εξουδετερώσει τις εκπομπές της, η κίνηση να επινοήσει το δικό της πρότυπο ήταν κάθε άλλο παρά απροσδόκητη, δεδομένου του μεγέθους της εταιρείας.

Έτσι, τώρα εργάζεται για το Abacus το οποίο θα ήταν μια εναλλακτική λύση στα πρότυπα που αναπτύχθηκαν από έναν άλλο οργανισμό που έχει χρηματοδοτήσει η Amazon (Συμβούλιο Ακεραιότητας για την Εθελοντική Αγορά άνθρακα).

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε πιστωτική επένδυση έχει πραγματικό, συντηρητικά ποσοτικοποιημένο και επαληθευμένο αντίκτυπο στις εκπομπές», δήλωσε στο Reuters ο JamesMulligan (επικεφαλής του τμήματος εξουδετέρωσης άνθρακα της Amazon).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης