Η Engie εξασφάλισε την υπεράκτια αιολική CPPA του Βελγίου

Η Engie εξασφάλισε την υπεράκτια αιολική CPPA του Βελγίου

Η συμφωνία για το έργο C-Power υποστηρίζει το έξυπνο… εργοστάσιο της Atlas Copco στο Wilrijk

Η Engie (γαλλικός ενεργειακός όμιλος) έχει εξασφαλίσει CPPA (εταιρική σύμβαση αγοράς ενέργειας) με την Atlas Copco Airpower (σουηδική πολυεθνική βιομηχανική εταιρεία) για την απορρόφηση ενέργειας από το αιολικό πάρκο C-Power ισχύος 325 MW στα ανοιχτά των βελγικών ακτών.

Ουσιαστικά πρόκειται για μακροπρόθεσμη σύμβαση βάσει της οποίας μια επιχείρηση συμφωνεί να αγοράσει μέρος ή το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας από έναν παραγωγό ανανεώσιμης ενέργειας.

Η PPA σημαίνει ότι η Atlas μπορεί να λειτουργεί το έξυπνο… εργοστάσιό της στο Wilrijk εν μέρει με αιολική ενέργεια από τη Βόρεια Θάλασσα.

Η Engie διαχειρίζεται μέρος της ενέργειας από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Βόρειας Θάλασσας και διανέμει αυτήν την ενέργεια σε όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο, συμπεριλαμβανομένης της Atlas Copco.

 

Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

Ο Wouter Ceulemans (Πρόεδρος του τμήματος airtec της Atlas Copco Airpower), δήλωσε: «Ο Όμιλος Atlas Copco θέλει να συμβάλει στη μετάβαση στη βιώσιμη ενέργεια.

Με αυτή τη συνδρομή, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη των στόχων μας για τη βιωσιμότητα, μειώνοντας τις εκπομπές από τις δικές μας δραστηριότητες κατά 46% έως το 2030.


Ο
Vincent Verbeke (Διευθύνων Σύμβουλος της Engie Belgium), πρόσθεσε:

«Ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πράσινων PPA στον κόσμο, η Engie θέλει να βοηθήσει τους πελάτες της να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των δραστηριοτήτων τους.

Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, τον πρώτο PPA για την Atlas Copco, η εταιρεία θα μπορεί να εξοικονομεί 9.000 τόνους CO2 ετησίως».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης