Παρενέργειες

Κατέληξαν ΡΑΑΕΥ και ΡΑΕΚ για ανάκτηση των 572 εκατ του ΑΔΜΗΕ για 2024 -25

Κατέληξαν ΡΑΑΕΥ και ΡΑΕΚ για ανάκτηση των 572 εκατ του ΑΔΜΗΕ για 2024 -25

ΡΑΕΚ και ΡΑΕΥ κατέληξαν πριν από λίγο και μετά από μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που ξεκίνησε νωρίς το πρωϊ στην κοινή απόφαση έγκρισης των ανακτήσιμων εσόδων του ΑΔΜΗΕ, ως φορέα υλοποίησης Great Sea Interconnector για την περίοδο 2024-2025.

Η απόφαση που σύμφωνα με πληροφορίες κατέστη δυνατή, μετά από πολλές εντάσεις καθώς δεν αναγνώρισε την εισήγηση του ΑΔΜΗΕ στο σκέλος των λειτουργικών δαπανών, παρά μόνο δαπάνες κεφαλαίου συνολικού ύψους 572 εκατ. ευρώ.

Το ζητούμενο της τηλεδιάκεψης ήταν μια κοιινή ενιαία απόφαση για τις εγκεκριμένες κεφαλαιαακές και λειτουργικές δαπάνες της περιόδου 2024-2025.

Η επίμονη άρνηση της ΡΑΕΚ να μην εγκρίνει λειτουργικές δαπάνες για τις οποίες από τις 18/9 είχε ζητήσει τεκμηριωμένα στοιχεία από τον ΑΔΜΗΕ οδήγησε σε οριακό σημείο τις συζητήσεις.

Η ΡΑΑΕ προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα η υπόθεση αποδέχτηκε να βγει απόφαση που θα αναφέρει, ότι οι προτεινόμενες λειτουργικές δαπάνες ύψους 8 εκατ. ευρώ θα εγκριθούν με την προσκόμιση των απαιτούμενων τεκμηριωμένων στοιχείων. Κατόπιν αυτού η ΡΑΑΕΥ αναμένεται έως την προσεχή Πέμπτη να βγάλει την απόφαση του ρυθμιστικού εσόδου για το 37% των 572 εκατ. ευρώ που αναλογούν στην Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης