Τελευταία Νέα

Η Γερμανία ακυρώνει την πώληση θυγατρικής της Volkswagen σε κινεζική εταιρεία (Reuters)

Η Γερμανία ακυρώνει την πώληση θυγατρικής της Volkswagen σε κινεζική εταιρεία (Reuters)
Η συμφωνία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2023 σε τιμή που δεν είχε γνωστοποιηθεί
Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας αποφάσισε την ακύρωση της σχεδιαζόμενης πώλησης της θυγατρικής της Volkswagen, MAN Energy Solutions που δραστηριοποιείται στους αεριοστρόβιλους σε κινεζική εταιρεία, όπως μαθαίνουμε από το Reuters.

Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους που απορρέουν από αυτή.

Υπενθυμίζεται πως η MAN Energy Solutions δήλωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει πιο προσεκτικά τη σχεδιαζόμενη πώληση στην κινεζική κρατική εταιρεία CSIC Longjiang GH Gas Turbine Co (GHGT).

Η συμφωνία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2023 σε τιμή που δεν είχε γνωστοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι η GHGT ανήκει στην China State Shipbuilding Corporation (CSSC), η οποία κυριαρχεί στην κινεζική ναυπηγική βιομηχανία.

Η MAN Energy Solutions θα τερματίσει τώρα την ανάπτυξη και την παραγωγή αεριοστροβίλων ως αποτέλεσμα της μπλοκαρισμένης πώλησης, είχε δηλώσει μία πηγή, προσθέτοντας ότι ο όμιλος θα διατηρήσει στα χέρια του την κερδοφόρα επιχείρηση παροχής υπηρεσιών για τουρμπίνες.

Τέλος, όπως γράφει το Reuters, το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας έχει το δικαίωμα να εξετάζει και να μπλοκάρει συναλλαγές που θεωρείται ότι έχουν επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης