Χρηματιστήριο & Αγορές

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: «Πράσινο φως» από Κομισιόν για το deal με Masdar

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: «Πράσινο φως» από Κομισιόν για το deal με Masdar
Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συναλλαγή δεν θα δημιουργήσει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ενημερώνει, με ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε σήμερα (10/10) στο Χρηματιστήριο, ότι η Κομισιόν ενέκρινε την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας από τη Masdar, μέσω της ελληνικής θυγατρικής Masdar Hellas.

Η ανακοίνωση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ από τη MASDAR. Σε συνέχεια της από 20.6.2024 ανακοίνωσης, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία (η Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Εταιρείας από την “Abu Dhabi Future Energy PJSC – Masdar” (μέσω της ελληνικής έμμεσης 100% θυγατρικής της «Masdar Hellas Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία»). Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη ή νεότερη πληροφορία.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον Κανονισμό Συγκεντρώσεων της ΕΕ, ενέκρινε την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από την Masdar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η συναλλαγή αφορά κυρίως τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συναλλαγή δεν θα δημιουργήσει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, δεδομένων των περιορισμένων θέσεων των εταιρειών στην αγορά που θα προκύψουν από την προτεινόμενη συναλλαγή.

Η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλοποιημένης διαδικασίας εξέτασης συγκεντρώσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης