Γαλλία: Η ABL θα επιβλέπει τις εργασίες σε συνδέσεις υπεράκτιου δικτύου

Γαλλία: Η ABL θα επιβλέπει τις εργασίες σε συνδέσεις υπεράκτιου δικτύου

Η κυβέρνηση της χώρας φιλοδοξεί μετά το 2023 να διαθέσει 1 GW ανά έτος (offshore-energy)

Η ABL (εταιρεία συμβούλων ενέργειας και ναυτιλίας), ορίστηκε ως επιθεωρήτριας θαλάσσιας εγγύησης (MWS) για να υποστηρίξει τις εργασίες θαλάσσιας μεταφοράς και εγκατάστασης (T&I) για τους υπεράκτιους υποσταθμούς Centre Manche 1 και Centre Manche 2 στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα offshore-energy.biz, οι Centre Manche 1 και Centre Manche 2 αποτελούν μέρος δύο υπεράκτιων αιολικών έργων - Appel d'Offre 4 (AO4) και Appel d'Offre 8 (AO8) - που στοχεύουν να συμβάλουν στη φιλοδοξία της γαλλικής κυβέρνησης να διαθέσει 1 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ανά έτος, από το 2023 και μετά.

 

Οι συνδέσεις που θα κάνουν τα 2 υπεράκτια αιολικά

Το Centre Manche 1 θα συνδέσει το υπεράκτιο αιολικό πάρκο AO4 (1.050 MW) και μέρος του AO8 (200 MW) με τον υποσταθμό 400 kV στο Menuel μέσω ενός καλωδίου εξαγωγής συνεχούς ρεύματος μήκους 100 χιλιομέτρων.

Το Centre Manche 2 θα συνδέσει το υπεράκτιο αιολικό πάρκο AO8 με τον υποσταθμό 400 kV στο Tourbe μέσω ενός καλωδίου συνεχούς ρεύματος μήκους 105 χιλιομέτρων. Και οι δύο υπεράκτιοι υποσταθμοί θα έχουν χωρητικότητα 1,25 GW ο καθένας.

 

Συνοπτικά για τις εργασίες

Οι δραστηριότητες της ABL στη Γαλλία θα λειτουργήσουν ως MWS για την εκστρατεία μεταφοράς και εγκατάστασης για τους υπεράκτιους υποσταθμούς Centre Manche 1 και 2, το καλώδιο εξαγωγής συνεχούς ρεύματος μήκους 100 χιλιομέτρων και τρεις διασταθμικές ζεύξεις μήκους 2 χιλιομέτρων.

Η εταιρεία θα χειριστεί τον τεχνικό έλεγχο και την έγκριση όλων των τεχνικών εγγράφων T&I, θα συμμετάσχει σε συναντήσεις κινδύνου ασφάλειας (HAZID/HAZOP), θα αξιολογήσει την καταλληλότητα των σκαφών εγκατάστασης, θα επιβλέπει τις χερσαίες και υπεράκτιες λειτουργίες και θα παρέχει πιστοποιητικά έγκρισης.

Οι εργασίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2024 και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την παράδοση του έργου το 2032.

Οι πλατφόρμες θα έχουν εκτιμώμενο βάρος 13.300 τόνων η καθεμία.

Οι υπεράκτιοι υποσταθμοί καθώς και οι χερσαίοι σταθμοί μετατροπέων θα κατασκευαστούν από κοινοπραξία που θα αποτελείται από την Hitachi Energy και την Chantiers de l'Atlantique.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο AO8 καλύπτει 260 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται 40-50 χιλιόμετρα ανατολικά του διαμερίσματος Manche.

Το αιολικό πάρκο AO4 στην ανοικτή θάλασσα της Νορμανδίας θα κατασκευαστεί από την Eoliennes en Mer Manche Normandie (εταιρεία ειδικού σκοπού της EDF Renouvelables και της Canada's Maple Power).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης