REDEN: Πράσινο φως για αποθήκευση σε έργα 95 MW και 100 MW στη Θεσσαλία - Στα 815 MW το χαρτοφυλάκιο

REDEN: Πράσινο φως για αποθήκευση σε έργα 95 MW και 100 MW στη Θεσσαλία - Στα 815 MW το χαρτοφυλάκιο

Εγκρίθηκε από την ΡΑΑΕΥ η τροποποίηση της Βεβαίωσης Παραγωγού

 

Την τροποποίηση της Βεβαίωσης Παραγωγού σε Βεβαίωση Ειδικών Έργων και την υπαγωγή στην παρ. 11Β του άρθρου 10 του ν. 4685/2020, αποφάσισε η ΡΑΑΕΥ για τα 2 φωτοβολταϊκά της Velestino Solar θυγατρικής της REDEN Ελλάδας που ανήκει στη γαλλική REDEN.
Σημειώνεται ότι στη γαλλική εταιρεία από τον Ιούλιο του 2022, συμμετέχει η Macquarie Asset Management, που σε κοινοπραξία με την British Columbia Investment Management Corporation (BCI) και τη MEAG, υποστηρίζει τον Όμιλο στη νέα φάση ανάπτυξής του.

Με την τροποποίηση της άδειας, στα δύο έργα ισχύος 95 MW και 100 MW στη Θεσσαλία, θα προστεθεί και αποθήκευση ενέργειας αντίστοιχης ισχύος, στο πλαίσιο που διέπει τους σταθμούς παραγωγής Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. με ενσωματωμένη αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και δυνατότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που απορροφάται από το δίκτυο με την προσθήκη διατάξεων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένων κατάντη του μετρητή.

H REDEN Ελλάδας διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ισχύος 815 MW τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Επιπλέον, το επιχειρησιακό πάρκο των 37 MW της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει 71 μονάδες, αναβαθμίζεται για να ενισχύσει την παραγωγική της ικανότητα με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση.

Προτεραιότητα στις ΑΠΕ

H REDEN, όπως ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, ευθυγραμμίζεται σταθερά με τον φιλόδοξο στόχο της Ελληνικής κυβέρνησης για την παραγωγή τουλάχιστον του 82% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμε πηγές έως το 2030. Ως υπέρμαχοι της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, η REDEN πιστεύει ότι αυτή είναι η βέλτιστη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Η ηλιακή ενέργεια προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα μέσω τεχνολογικών εξελίξεων και πρωτοβουλιών ανακύκλωσης. Οι δομές της μπορούν επιπλέον να παρέχουν πολύπλευρα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας έναντι των κλιματικών κινδύνων και της βελτίωσης των χώρων, χωρίς να διακυβεύεται η περιβαλλοντική ασφάλεια. Επιπλέον, η REDEN επικεντρώνεται στην προώθηση των τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας, ιδιαίτερα στις λύσεις μπαταριών, η οποία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της σταθερότητας και της αξιοπιστίας του δικτύου.

Ο Όμιλος REDEN, ιδρύθηκε το 2008 στο Roquefort της Γαλλίας και αποτελεί έναν ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Με κύριο στόχο τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη, την Κεντρική και τη Λατινική Αμερική, η REDEN έχει αναδειχθεί ως πρωτοπόρος στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Η παρουσία στην Ελλάδα

Το 2020, ο Όμιλος επέκτεινε τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, ιδρύοντας την αντίστοιχη εταιρεία στην Αθήνα και αποκτώντας ηλιακό πάρκο 37 MW. Από τότε, η REDEN έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη στη χώρα, και
Από την ίδρυσή της, η REDEN επικεντρώνεται στον αγροτικό τομέα, συνεργαζόμενη στενά με αγρότες και ειδικούς. Το ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ της εταιρείας στο Roquefort, στη Γαλλία, μας προσφέρει τα πλεονεκτήματα της σημαντικής συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης και της ευελιξίας ανάπτυξης.
Σήμερα, η REDEN δραστηριοποιείται στις εξής εννέα χώρες: Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία, Χιλή, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο.
Διαθέτει 800 μονάδες σε λειτουργία και έχει εγκατεστημένη ισχύ 1 GW, ενώ τα EBITDA της ξεπερνάνε τα 150 εκ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης