Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 0,6% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 0,6% για τον Nasdaq

431 μονάδες έχασε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street για δεύτερη μέρα την Τετάρτη, με τον S&P 500 να σημειώνει νέο ρεκόρ, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά και οι επενδυτές ξεπέρασαν τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ο Dow Jones κέρδισε 431 μονάδων, ή 1,03% στις 42.512 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,71% στις 5.792 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,5% στις 705,05 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,6% στις 18.291 μονάδες,

Οι μετοχές τεχνολογίας πρωτοστάτησαν στο ράλι, με τη Microsoft, την Amazon και την Apple να σημειώνουν άνοδο 1% η καθεμία. Η Super Micro Computer σημείωσε ράλι 7%. Τα κέρδη της Τετάρτης βοήθησαν να διορθωθεί η ανώμαλη έναρξη του Οκτωβρίου, ωθώντας τους κύριους δείκτες σε θετικό έδαφος για τον μήνα.
Οι μετοχές διατήρησαν τα κέρδη τους μετά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεπτεμβρίου, όπου μειώθηκε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, αποκάλυψε ότι η «σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων» τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης μείωσης των επιτοκίων.
«Η Fed είναι το κλειδί, αυτός είναι ο μεγάλος μοχλός», δήλωσε ο Mike Bailey της FBB Capital Partners. «Και πάλι, τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει ένας τίτλος για τον τυφώνα, την ενέργεια. Σε αυτό το σημείο, δεν βλέπουμε πραγματικά πολλούς από αυτούς τους κινδύνους να τιμολογούνται».

Τα κέρδη της Τετάρτης ήρθαν παρά τους συνεχείς φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και μια απογοητευτική συνεδρίαση στην Κίνα, καθώς οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη από το πρόσφατο ράλι . Το China Shenzhen σημείωσε τη χειρότερη μέρα του από το 1997, με το iShares China Large-Cap ETF τελευταία πτώση 2%. Η Alphabet έχασε 2%.

Η Wall Street έρχεται από μια ισχυρή συνεδρίαση που οδηγείται από τα τεχνολογικά κέρδη και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Αυτές οι κινήσειςαντανακλούν την αυξανόμενη αισιοδοξία ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει σε μια ήπια προσγείωση, ειδικά αφού η έκθεση για τις θέσεις εργασίας της περασμένης εβδομάδας έδειξε συνεχή άνοδοστην αγορά εργασίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης