Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον S&P, πτώση 2,6% για τον energy sector - Στο -4% το πετρέλαιο

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον S&P, πτώση 2,6% για τον energy sector - Στο -4% το πετρέλαιο

158 μονάδες έχασε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη με τις τιμές του πετρελαίου και τις αποδόσεις των ομολόγων στο επίκεντρο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τις συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Dow Jones κέρδισε 126 μονάδες ή 0,3% στις 42.080 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,97% στις 5.751 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,6% στις 701,6 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,45% στις 18.182 μονάδες.

Η υποχώρηση του πετρελαίου πίεσε τις μετοχές της ενέργειας, με τον κλάδο του S&P να υποχωρεί σχεδόν 3%, καθώς η Marathon Petroleum και η Valero Energy έχασαν τουλάχιστον 4% η καθεμία.

Οι μετοχές τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά, με τις Nvidia και Broadcom να σημειώνουν άνοδο 3% και 2%, αντίστοιχα. Οι Meta Platforms, η Tesla και η Microsoft σημείωσαν ενισχύθηκαν τουλάχιστον 1% η καθεμία, ενώ η Palo Alto Networks σημείωσε ράλι 5%.
Οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων έχουν επηρεάσει επίσης την αγορά, με το 10ετές να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου.
Η αγορά σημείωσε ελαφρά άνοδο την περασμένη εβδομάδα μετά από μια έκθεση για τις θέσεις εργασίας και ο Dow σημείωσε νέο υψηλό κλεισίματος όλων των εποχών. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός έσβησε αυτή την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές σκέφτηκαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να μην είναι τόσο επιθετική με μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων, δεδομένης της ισχύος της αγοράς εργασίας.

Το πετρέλαιο

Υποχώρηση πάνω από 4% σημείωσε το πετρέλαιο την Τρίτη, καθώς το ράλι υποκινήθηκε από τον αυξημένο γεωπολιτικό κίνδυνο ενώ η αγορά περιμένει το Ισραήλ να αντεπιτεθεί στο Ιράν.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περισσότερο από 7% μέχρι το κλείσιμο της Τρίτης από τότε που το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας τους φόβους ότι το Ισραήλ μπορεί να αντεπιτεθεί χτυπώντας τη βιομηχανία αργού του Ιράν.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ωστόσο, έχει αποθαρρύνει δημόσια το Ισραήλ από το να χτυπήσει την πετρελαϊκή υποδομή του Ιράν. Το Ισραήλ πιθανότατα θα χτυπήσει πρώτα τοποθεσίες στρατιωτικών και πληροφοριών στο Ιράν, δήλωσαν αξιωματούχοι στους New York Times.
Η Jerusalem Post ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ αναμένεται να επικεντρωθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις πληροφοριών.

Οι τιμές κλεισίματος :

West Texas Intermediate
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 73,57 δολάρια το βαρέλι, πτώση 4,63%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο άνω του 2%.
Brent
Συμβόλαιο Δεκεμβρίου: 77,18 δολάρια το βαρέλι, πτώση 4,63%. Έως σήμερα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς έχει αλλάξει ελάχιστα.
Βενζίνη RBOB
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 2,0681 $ ανά γαλόνι, πτώση 3,98%. Έως σήμερα, η βενζίνη έχει υποχωρήσει περισσότερο από 1%.
Φυσικό αέριο
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 2,733 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, πτώση 0,47%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο είναι μπροστά σχεδόν 9%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης