Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 1% για τον Nasdaq - Άνοδος 2,7% για τον energy sector  

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 1% για τον Nasdaq - Άνοδος 2,7% για τον energy sector   

260 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

 Μεικτά πρόσημα  στη wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές πούλησαν μεγάλα ονόματα τεχνολογίας και τοποθετήθιηκαν σε άλλους τομείς όπως οι τράπεζες και η ενέργεια.

 
Ο Dow ενισχύθηκε 260 μονάδες, ή 0,67% στις  39.411 μονάδες. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,31% στις 5.447 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector  κέρδισε 2,73% στις 698,61 μονάδες.

O Nasdaq υποχώρησε 1,09% stir 17.496 μονάδες.

 Η τεχνολογία της πληροφορίας ήταν ο κλάδος με την μεγαλύτερη πτώση  για την ημέρα, σημειώνοντας υποχώρηση 1,5%. Εν τω μεταξύ, η ενέργεια, τα οικονομικά και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αυξήθηκαν πάνω από 1%. Τα μέλη της Dow JPMorgan Chase, Goldman Sachs και Chevron κέρδισαν περισσότερο από 1% έκαστο.

 Η Nvidia υποχώρησε περισσότερο από 5%, προσθέτοντας στην πτώση της κατά 4% την περασμένη εβδομάδα που έσπασε ένα σερί κερδών οκτώ εβδομάδων. Η υποχώρηση σημειώθηκε αφού η Nvidia εκθρόνισε για λίγο τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη εταιρεία στις ΗΠΑ, ενώ  οι αναλυτές τόνισαν επίσης τα πτωτικά μοτίβα στις πρόσφατες συναλλαγές της Nvidia. 

Παρά το selloff, οι μετοχές εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά περίπου 140% φέτος, καθιστώντας τη τη δεύτερη καλύτερη απόδοση στον S&P 500.

 

Το πετρέλαιο

 

 Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 1% τη Δευτέρα και  καθώς υπάρχουν ενδείξεις ενίσχυση της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ και οι γεωπολιτικές εντάσεις φουντώνουν ξανά στη Μέση Ανατολή.

 Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, σπάζοντας ένα πρόσφατο σερί κερδών, αλλά έκλεισαν την εβδομάδα σχεδόν 3% υψηλότερα. Το West Texas Intermediate και το Brent σημειώνουν μηνιαία άνοδο 6% και 5,4%, αντίστοιχα.

 Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο έκλεισε τον χειρότερο μήνα του έτους τον Μάιο, αλλά οι τιμές έχουν ανακάμψει λόγω των ελπίδων ότι η αγορά θα σφίξει τη ζήτηση καυσίμων το καλοκαίρι.

 Ακολουθούν οι τιμές κλεισίματος της ενέργειας της Δευτέρας:

West Texas Intermediate

 Συμβόλαιο Αυγούστου: 81,63 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 90 σεντς ή 1,11%. Έως σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο αυξήθηκε κατά 13,9%.

 Brent

 Συμβόλαιο Αυγούστου: 86,01 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 77 σεντς ή 0,9%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς είναι μπροστά κατά 11,6%.

 Συμβόλαιο RBOB Benzine Ιουλίου: 2,51 $ ανά γαλόνι, ελάχιστα άλλαξε. Έως σήμερα, η βενζίνη αυξήθηκε κατά 19,4%.

 Φυσικό αέριο

 Συμβόλαιο Ιουλίου: 2,81 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 3,92%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 11,8%.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης