Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον S&P και Ο,12% για τον Nasdaq  

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον S&P και Ο,12% για τον Nasdaq   

15 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά  πρόσημα στη Wall Street την Παρασκευή καθώς  η Nvidia διολίσθησε για δεύτερη μέρα.

 Ο Dow Jones ενισχύθηκε 15 μονάδες  ή 0,04% στις 39.149 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,15% στις 5.464 μονάδες

Ο S&P 500  energy sector υποχώρησε 0,64% στις 680,25 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,18% στις 17.689 μονάδες. 

 

«Οι μετοχές της τεχνολογίας εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο», δήλωσε η Emily Roland, επικεφαλής επενδύσεων στο John Hancock Investment Management. «Δεν μπορώ να θυμηθώ μια στιγμή που μια μεμονωμένη μετοχή… να είχε τόσο μεγάλη επιρροή στην αγορά και αυτό ήταν πραγματικά βασικός μοχλός της δράσης της αγοράς μέχρι πρόσφατα».

 Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν περισσότερο από 3%. Την Πέμπτη, η μετοχή έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών πριν κλείσει πάνω από 3% χαμηλότερα. Παρόλα αυτά, ο κατασκευαστής chip εξακολουθεί να έχει καταγράψει άνοδο 155% μέχρι σήμερα και ξεπέρασε για λίγο τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη εταιρεία την Τρίτη.

 Ο S&P 500 υποχώρησε αφού σημείωσε ενδοημερήσιο ρεκόρ 5.505,53, και σημειώνει εβδομαδιαία άνοδο 0,6%. Ο Nasdaq καταγράφει εβδομαδιαία απώλεια 0,1%, ενώ ο Dow σημειώνει εβδομαδιαία άνοδο 1,4%.

 Ενώ εμφανίζονται ορισμένες ενδείξεις υπερβολικής επέκτασης της αγοράς, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η αγορά έχει φτάσει στα όριά της στο ράλι που τροφοδοτείται από  την τεχνητή νοημοσύνη. Ακόμη και η Nvidia, η οποία είναι αρκετά μεγάλη για να επηρεάσει την αγορά, δείχνει σημάδια ότι η ανοδική της ορμή μπορεί να επιβραδύνεται.

 Οι συναλλαγές την Παρασκευή ήταν πιο ασταθείς από το κανονικό λόγω της τριπλής “μαγείας¨ - δηλαδή, της λήξης των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, των δικαιωμάτων προαίρεσης σε χρηματιστηριακούς δείκτες και των δικαιωμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης σε χρηματιστηριακό δείκτη.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης