Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,25% για τον S&P και 0,79% για τον Nasdaq, άνοδος 1,8% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,25% για τον S&P και 0,79% για τον Nasdaq, άνοδος 1,8% για τον energy sector

299 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, με τον S&P 500 να περνά για λίγο το επίπεδο των 5.500 για πρώτη φορά πριν υποχωρήσει, καθώς η Nvidia εγκατέλειψε τα προηγούμενα κέρδη.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 299 μονάδων ή 0,77% στις 39.134 μονάδες την καλύτερη μέρα του από τον Μάϊο
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,25% στις 5.473 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,86% στις 684,65 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,79% στις 17.721 μονάδες

Η Nvidia υποχώρησε 3,4% μετά την άνοδο νωρίτερα στη συνεδρίαση. Ο κατασκευαστής τσιπ απέλυσε προσωρινά τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία την Τρίτη. Οι μετοχές έχουν ανέβει περισσότερο από 160% φέτος, καθώς η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να ενισχύει τις μετοχές, ακόμη και όταν οι καταναλωτές δείχνουν επιβραδύνσεις των δαπανών.

Τα Darden Restaurants σημείωσαν άνοδο 2%, ενώ η Gilead Sciences σημείωσε άνοδο 8% μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή στο τελευταίο στάδιο της θεραπείας πρόληψης του HIV.

Ο S&P και ο Nasdaq συνεχίζουν να σημειώνουν νέα ρεκόρ. Το χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό την Τετάρτη για την αργία του Ιουνίου.

Ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη συνέχισε να ωθεί την αγορά υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες, ακόμη και όταν ορισμένοι στη Wall Street ανησυχούν για την έλλειψη εύρους της αγοράς, εκτός των τεχνολογικών κολοσσών, που θα μπορούσε να επιδεινωθεί.

Εν τω μεταξύ, νέα οικονομικά στοιχεία συνέβαλαν στο επιχείρημα ότι η οικονομία αμβλύνεται. Αυτά τα δεδομένα περιελάμβαναν υψηλότερες από τις αναμενόμενες εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας και τις χαμηλές προσλήψεις και τις άδειες στέγασης. Η μέτρηση του δείκτη Manufacturing Index που τροφοδοτείται από τη Φιλαδέλφεια ήταν επίσης κάτω από τις εκτιμήσεις.

www.worldenegynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης