Ομάν: Σε λειτουργία το 2020 το πρώτο μεγάλη κλίμακας αιολικό πάρκο

Ομάν: Σε λειτουργία το 2020 το πρώτο μεγάλη κλίμακας αιολικό πάρκο
Το αιολικό πάρκο αναμένεται να παράγει 50 megawatt ηλεκτρικής ενέργειας
Το πρώτο μεγάλης κλίμακας αιολικό πάρκο  στον  Ομάν θα αρχίσει να λειτουργεί το 2020.
"Το έργο έχει προκηρυχθεί, αλλά είναι σε αναμονή και αναμένει έγκριση.
Το αιολικό πάρκο, το οποίο αναμένεται να αποτελείται από περίπου 25 ανεμογεννήτριες, θα βρίσκεται κοντά στο Harweel ", σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον τομέα της ενέργειας και της ύδρευσης που εξέδωσε η Oman Power and Water Procurement Company (OPWP).
Το αιολικό πάρκο, το οποίο αναπτύσσεται από την κρατική εταιρεία Rural Areas Electricity Company (Raeco) σε συνεργασία με την Masdar του Αμπού Ντάμπι, αναμένεται να παράγει 50 megawatt ηλεκτρικής ενέργειας από το πάρκο Harweel στο Dhofar.
Το έργο θα λειτουργήσει βάσει συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με το OPWP.
Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις, το προτεινόμενο αιολικό πάρκο θα ανέλθει σε μια συνολική έκταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων και η ισχύς της εγκατάστασης θα είναι επαρκής να καλύψει το 50% της κατανάλωσης στην περιοχή Dhofar κατά τη χειμερινή περίοδο. Η μονάδα  θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης του Ομάν από τα ορυκτά καύσιμα και στην κάλυψη της αυξανόμενης ενεργειακής ζήτησης της χώρας.
Το OPWP αναμένει ότι οι  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και ειδικά τα ηλιακά και αιολικά έργα, θα συμβάλουν στο σύστημα ενέργειας στο εγγύς μέλλον.
Η κυβέρνηση του Ομάν ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς θα συμβάλει εξαιρετικά στη μείωση της χρήσης παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης