Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Για τον Ιούνιο μετατίθεται η διευθέτηση του ελληνικού χρέους - Ο Τσίπρας αναλαμβάνει επικεφαλής επενδυτικών projects

Για τον Ιούνιο μετατίθεται η διευθέτηση του ελληνικού χρέους - Ο Τσίπρας αναλαμβάνει επικεφαλής επενδυτικών projects
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι ό ίδιος τίθεται επικεφαλής κάθε μεγάλου επενδυτικού project στην Ελλάδα
Κάθε θετικό αντίμετρο θα αποτελεί και ένα ξεχωριστό άρθρο στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή στις 16 το αργότερο 17 Μαΐου, ανέφερεαν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στην συνεδρίαση έλαβε το λόγο αμέσως μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνοντας τα μέλη της κυβέρνησης για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην πορεία των συζητήσεων για το χρέος ενώ «πάρθηκε η απόφαση να ολοκληρωθούν οι κοινοβουλευτικές και τεχνικές διαδικασίες που αφορούν στη συμφωνία το αργότερο  μέχρι τις 16 το πολύ 17 Μάιου ώστε να αφαιρεθεί κάθε δυνατότητα για δικαιολογίες από κάποια από τις πλευρές που μετέχουν στις συζητήσεις να παρατείνει της συζήτηση για το χρέος» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή.  
Άλλη υψηλόβαθμη πηγή αναφερόμενη στη συζήτηση για το χρέος σημείωνε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να ξεκινήση η συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν στην απομείωση του χρέους η οποία θα πρέπει να έχει καταλήξει όπως χαρακτηριστικά έλεγε στο Eurogroup του Ιουνίου (15/6) να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις και να μπορεί η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Μάλιστα η ίδια πηγή ανέφερε πως υπάρχει ο «οδικός χάρτης» για τα μέτρα της απομείωσης του χρέους.
Μία πρώτη συζήτηση θα γίνει στις 22 Μαΐου και μέχρι τον Ιούνιο θέλουμε να έχει οριστικοποιηθεί, με συγκεκριμένα μέτρα και ρυθμίσεις για το χρέος» ανέφερε η συγκριμένη πηγή συμπληρώνοντας πως «ήδη διεξάγεται συγκεκριμένη συζήτηση, με περιγραφή, δηλαδή τόσο τότε, τόσο τότε, γίνεται ποσοτικοποίηση και τώρα πλέον είμαστε «win-win».

Ε. Τσακαλώτος: H αντικειμενικότητα του Λιαργκόβα έχει αμβλυνθεί

Στην ομιλία του o Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έκθεσης αλλά και τις δηλώσει του επικεφαλής του Γραφείου Παναγιώτη Λιαργόβα είπε ότι «η αμεροληψία επικεφαλής έχει αμβλυνθεί η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής έχει αμβλυνθεί το τελευταίο διάστημα».

Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει εαυτόν επικεφαλής όλων των μεγάλων επενδυτικών project

Ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τα Υπουργείο Παιδείας ενώ ακολούθουν το Υπουργείο Υγείας και το Εσωτερικών.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι ό ίδιος τίθεται επικεφαλής κάθε μεγάλου επενδυτικού project στην Ελλάδα.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης