Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Lagarde: Ακόμα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

tags :
Lagarde: Ακόμα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
«Η προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης χρειάζεται πολλή δουλειά» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ
Ακόμα περισσότερο περιορίζονται οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για άμεση επίλυση του θέματος του ελληνικού χρέους, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να μπορεί να «πουλήσει» μια θετική είδηση τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στους -δυσαρεστημένους πλέον- ψηφοφόρους του.
«Ακόμα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» φέρεται να δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Σύμφωνα με την ίδια, στο θέμα των μεταρρυθμίσεων «είμαστε σε καλό δρόμο, ενώ στο θέμα του χρέους τα πλεονάσματα πρέπει να ρεαλιστικά».
Όπως διευκρίνισε οι λεπτομέρειες για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό θα καθοριστούν με την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.
Αναφερόμενη στην έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (DSA) η επικεφαλής του ΔΝΤ φέρεται να δήλωσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητός ο κύριος στόχος του πλεονάσματος που θα πρέπει να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, κι αυτός ο στόχος πρέπει να είναι λογικός.

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομία, η Lagarde έκανε λόγο για ενίσχυση του momentum (δυναμικής) αν και επεσήμανε ότι η προοπτική της ανάπτυξης χρειάζεται πολλή δουλειά.
Μάλιστα, τόνισε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτόν τον τομέα.
Σύμφωνα με την Lagarde, στους καθοδικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία περιλαμβάνεται και η πολιτική αβεβαιότητα.
Επίσης επεσήμανε ότι πρέπει να αναζωογονηθεί η παραγωγικότητα μέσω της ενίσχυσης του εμπορίου και της καινοτομίας.
«Η πιο ισχυρή συνεργασία μεταξύ των χωρών μπορεί να συμβάλει στη μείωση των ανισορροπιών και της φοροδιαφυγής» τόνισε η ίδια.
Αναφερόμενη στη Γερμανία, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι είναι απόλυτα επιθυμητή η μείωση του εμπορικού πλεονάσματος.
Οι δηλώσεις της Lagarde έγιναν στο Atlantic Council,  εν όψει της εαρινής Συνόδου ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης