Ευρώπη

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία πώλησης από την BP του αγωγού Forties στη Βρετανία

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία πώλησης από την BP του αγωγού Forties στη Βρετανία
Ο CEO της BP σημείωσε, ότι «η επιχείρηση μας σήμερα επικεντρώνεται γύρω από τα μεγάλα υπεράκτια συμφέροντά μας δυτικά των νησιών Σέτλαντ και στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας».
Η BP ανακοίνωσε, ότι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με την Ineos για την πώληση από την πρώτη στην δεύτερη του αγωγού Forties Pipeline System, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1975 αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των πετρελαϊκών υποδομών της Βόρειας Θάλασσας.
Το Forties Pipeline System αποτελείται από περίπου 100 μίλια αγωγών και μεταφέρει περίπου 450.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, που ισοδυναμούν με το 40% της παραγωγής της Μεγάλης Βρετανίας στη Βόρεια Θάλασσα.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται σε ορισμένες εγκρίσεις, η Βρετανική εταιρεία πετροχημικών Ineos θα καταβάλει 250 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος ετών.
Ο CEO της BP Μπομπ Ντάντλεϊ σημείωσε, ότι ο αγωγός «είχε μεγάλη σημασία στην ιστορία της ΒΡ», αλλά σημείωσε ότι «η επιχείρηση μας σήμερα επικεντρώνεται γύρω από τα μεγάλα υπεράκτια συμφέροντά μας δυτικά των νησιών Σέτλαντ και στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης