Αναλύσεις

Δ. Τζανακόπουλος: Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά την αξιολόγηση

Δ. Τζανακόπουλος: Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά την αξιολόγηση
«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία για ολοκλήρωση των διαδικασιών, έτσι ώστε πάρα πολύ σύντομα να φτάσουμε σε μια τεχνική συμφωνία» είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος
Για ενδεχόμενο για κατάληξη στην αξιολόγηση, και μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Σκάι».
Ταυτοχρόνως, ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να σταματήσει να πολιτικολογεί, ενώ προχώρησε και σε δύο διαψεύσεις: πρώτον, ότι σοβεί ενδοκυβερνητική κρίση, και δη κρίση στις σχέσεις τού πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, και δεύτερον, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε να μειωθούν οι συντάξεις στην Ελλάδα κατά 35%. Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε για άλλη μια φορά τις συζητήσεις για πρόωρες κάλπες, ενώ σε σχόλιό του για τις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι η κοινωνία είναι σε στάση αναμονής.
Οπως είπε για το κλείσιμο της αξιολόγησης, «τα επόμενα 24ωρα», «θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία για ολοκλήρωση των διαδικασιών, έτσι ώστε πάρα πολύ σύντομα να φτάσουμε σε μια τεχνική συμφωνία».
Στο ερώτημα ειδικότερα, για την ημερομηνία- ορόσημο της 7ης Απριλίου και το Eurogroup που θα συγκληθεί την ημέρα εκείνη στη Μάλτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τεχνική συμφωνία. Τεχνικά είμαστε πάρα πολύ κοντά». Ζήτησε όμως να ασκηθούν πολιτικές πιέσεις προκειμένου να μην ανακαλύπτονται προσκόμματα, όπως είπε.
Και υπογράμμισε στο σημείο αυτό, τον «τεράστιο αγώνα» της κυβέρνησης προκειμένου να μην ανακαλυφθούν εκ νέου προσχήματα, από την άλλη πλευρά προφανώς.
Η συνέντευξη έκλεισε με τον Δ. Τζανακόπουλο να σημειώνει, εν είδει συμπεράσματος, ότι η συμφωνία θα είναι και πολιτικά διαχειρίσιμη και κοινωνικά βιώσιμη. «Εκτιμώ ότι θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης