Ευρώπη

Αυξήσεις 1%-2% στο οικιακό φυσικό αέριο στη Ρουμανία από την απελευθέρωση των τιμών

Αυξήσεις 1%-2% στο οικιακό φυσικό αέριο στη Ρουμανία από την απελευθέρωση των τιμών
Η ANRE θα υπολογίσει την τελική τιμή από την 1η Απριλίου με βάση την τρέχουσα τιμή των 13,18 ευρώ/MWh για το εγχώριο φυσικό αέριο, αλλά μέχρι τον Απρίλιο του 2018 η Αρχή δεν θα είναι σε θέση να καθορίζει τις τιμές αναφοράς.
Κατά 1% έως 2% θα αυξηθούν τα τιμολόγια φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές στη Ρουμανία από την 1η Απριλίου, όταν θα απελευθερωθεί η τιμή του εγχώριου φυσικού αερίου, σύμφωνα με την Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ANRE) της χώρας.
«Η ANRE θα συνεχίσει να ρυθμίζει την τελική τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές» δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής και συμπλήρωσε ότι «η τιμή θα καθορίζεται σε ετήσια βάση και μετά οι όποιες διαφορές θα πρέπει να ανακτώνται κατά το επόμενο έτος».
Σημείωσε δε, ότι τις επόμενες ημέρες η ANRE θα εκδώσει την απόφαση με την τελική ρύθμιση των τιμών, με τις οποίες όπως τόνισε, πρέπει να συμμορφώνονται οι προμηθευτές της αγοράς.
Ακόμη είπε, ότι η ANRE θα υπολογίσει την τελική τιμή από την 1η Απριλίου με βάση την τρέχουσα τιμή των 13,18 ευρώ/MWh για το εγχώριο φυσικό αέριο, τονίζοντας ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2018 η Αρχή δεν θα είναι σε θέση να καθορίζει τις τιμές αναφοράς, παρά μόνο αν διαπιστωθεί απόκλιση μεγαλύτερη του 5%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης