Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μάνδρα Αττικής: Εγκρίθηκε νέο Φωτοβολταϊκό Πάρκο 60MW

Μάνδρα Αττικής: Εγκρίθηκε νέο Φωτοβολταϊκό Πάρκο 60MW

Θα εγκατασταθεί στη θέση «Πολλά Λιθάρια» - «Πράσινο φως» για τις ΜΠΕ

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η επένδυση για το νέο φωτοβολταϊκό στη Μάνδρα Αττικής.  

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα thriassio.gr, έχει γίνει η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκoύ Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 60MW στη θέση «Πολλά Λιθάρια» των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας και Τανάγρας, Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Αττικής και Βοιωτίας, Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία HELIOTHEMA ENERGY SINGLE MEMBER S.A.


Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που συνοδεύει την παρούσα απόφαση, η προτεινόμενη επέμβαση (περίφραξη), θα πραγματοποιηθεί εντός γεωτεμαχίου (Τμήμα Α) εμβαδού 1.411.076,535m2, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στη Δ.Ε. Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Π.Ε. Δυτικής Αττικής και έχει εμβαδό 557.913,956m2.

 

Λεπτομέρειες του έργου:

κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού συνολικής ισχύος 60ΜW, δηλαδή 92.308 φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 650W έκαστο καθώς και 300 μετατροπείς.

κατασκευή κατάλληλων υποστηρικτικών δομών για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πλαισίων και των μετατροπέων ενέργειας.

Η περίφραξη του έργου περιλαμβάνει:

κατασκευή κέντρου ελέγχου όπου θα εγκατασταθεί ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός για τη λειτουργία και παρακολούθηση του Φωτοβολταϊκού Σταθμού, εντός της περιοχής επέμβασης, αποτελούμενο από κτίριο για τη ΔΕΗ, επιφάνειας περίπου 20m2 , προκατασκευασμένη αποθήκη κοντέινερ επιφάνειας περίπου 25m2 , προκατασκευασμένο οικίσκο ελέγχου του φωτοβολταϊκού σταθμού επιφάνειας περίπου 20m2 .

κατασκευή Υπόγειου Δικτύου Μέσης Τάσης κατά μήκος των υποστηρικτικών δομών και κατά μήκος των δρόμων για τη συγκέντρωση της συνολικής παραγόμενης ενέργειας και τη διασύνδεση με τον υφιστάμενο Υποσταθμό (Υ/Σ) 20/150kV στη θέση “Πανόραμα”.

κατασκευή δεξαμενής νερού χωρητικότητας 65m3

Η πρόσβαση στο Φωτοβολταϊκό Σταθμό και η μεταφορά του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού προς το Έργο θα πραγματοποιηθεί μέσω του κύριου οδικού δικτύου και των υφιστάμενων χωματόδρομων, οι οποίοι θα διαμορφωθούν κατάλληλα όπου απαιτηθεί.

Η διασύνδεση του Φωτοβολταϊκού Σταθμού με το Δίκτυο του ΑΔΜΗΕ της περιοχής, θα γίνει μέσω Υπόγειας Γραμμής Μεταφοράς Μ.Τ., μήκους περίπου 7,8km, από το κέντρο ελέγχου μέχρι τον Υφιστάμενο Υ/Σ “Πανόραμα”, οποίος βρίσκεται ανατολικά του έργου στη Δ.Ε. Δερβενοχωρίων Δήμου Τανάγρας, Π.Ε. Βοιωτίας, η υπόγεια όδευση της οποίας, θα ακολουθήσει τους υφιστάμενους χωματόδρομους.

Για την υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες που αφορούν τη εξομάλυνση του εδάφους, όπου απαιτείται και διάνοιξη υπογείων τάφρων διέλευσης καλωδίων ισχύος κατά μήκος των υποστηρικτικών δομών και κατά μήκος των δρόμων καθώς και εργασίες για την τελική διαμόρφωση των χώρων του έργου (επιχώσεις τάφρων διέλευσης καλωδίων, θεμελίωση διάστρωση υποστηρικτικών δομών, περίφραξη).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης