ΗΠΑ: Έρευνες για την αποκάλυψη ωκεάνιου ενεργειακού συστήματος

ΗΠΑ: Έρευνες για την αποκάλυψη ωκεάνιου ενεργειακού συστήματος

Η δοκιμή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2025

Η Tiburon Subsea (πάροχος συλλογής και παράδοσης υποθαλάσσιων δεδομένων με έδρα τις ΗΠΑ), έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα συνεργασίας και ανάπτυξης (PEC) της C-Power (αμερικανική εταιρεία θαλάσσιας ενέργειας) με σκοπό τη διαχείριση της συλλογής υποθαλάσσιων δεδομένων για την επερχόμενη επίδειξη ωκεάνιου ενεργειακού συστήματος SeaRAY.

Αμφότερες θα συνεργαστούν για τη συλλογή και παράδοση υποθαλάσσιων δεδομένων κατά τη διάρκεια της επίδειξης του αυτόνομου υπεράκτιου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας (AOPS) της C-Power SeaRAY.

«Η 18μηνη επιτόπια δοκιμή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2025 στο PacWave South στα ανοικτά των ακτών του Όρεγκον, θα αξιολογήσει την ικανότητα της SeaRAY να παρέχει επικοινωνίες ισχύος και δεδομένων για επιφανειακά και υπόγεια κινητά και στατικά στοιχεία», ανακοίνωσε η C-Power.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία θαλάσσιας ενέργειας, οι εταίροι στο Πρόγραμμα PEC θα λαμβάνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ευκαιρίες ανατροφοδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής για να βελτιώσουν τη χρηστικότητα του συστήματος για πιθανές περιπτώσεις χρήσης.

«Η C-Power και η Tiburon Subsea μοιράζονται την πεποίθηση ότι το μέλλον της ωκεάνιας οικονομίας είναι ψηφιακό, αυτόνομο και μόνιμο κάτοικο. Αυτό το μέλλον απαιτεί δύναμη και δεδομένα.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Tiburon Subsea για να δοκιμάσουμε πώς το SeaRAY AOPS μπορεί να προσφέρει λύσεις ενέργειας και δεδομένων που επιτρέπουν στην αποστολή του να διαταράξει τις συμβατικές μεθόδους συλλογής δεδομένων υποθαλάσσιων που είναι αργές, σπάνιες, δαπανηρές, αναξιόπιστες και ανίκανες να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις για υποθαλάσσια νοημοσύνη», δήλωσε ο Reenst Lesemann (CEO της C-Power).


Πηγές χρηματοδότησης

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) υποστηρίζει την επίδειξη ως μέρος μιας πρωτοβουλίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων που συγχρηματοδοτείται από τους συμμετέχοντες του DOE (C-Power και PEC), με στόχο την προώθηση της επόμενης γενιάς συστημάτων SeaRAY.

Η δοκιμή θα αξιολογήσει τη μακροχρόνια επιβίωση και αξιοπιστία του συστήματος σε σκληρές θαλάσσιες συνθήκες.

«Πιστεύουμε ότι οι δυναμικές υποβρύχιες τεχνολογίες μας θα μας ωθήσουν σε μια νέα εποχή στη θαλάσσια ρομποτική συμβάλλοντας στην προστασία των ωκεανών μας», σημείωσε ο Tim Taylor (Διευθύνων Σύμβουλος της Tiburon Subsea).

C-Power_ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ_ΕΡΕΥΝΕΣ_1.jpg

Οι παροχές του C-Power

Σύμφωνα με το C-power, οι βασικές αναβαθμίσεις του SeaRAY AOPS περιλαμβάνουν δυνατότητες πρόσδεσης σε βαθιά νερά, δορυφορικές επικοινωνίες, αυξημένη παραγωγή ενέργειας, βελτιωμένη δυνατότητα μεταφοράς, βελτιωμένη συντήρηση και λειτουργία και πιο αποτελεσματική κατασκευή.

Το C-Power AOPS είναι ένα σύστημα που παρέχει επιτόπια ισχύ, αποθήκευση ενέργειας και υποστήριξη δεδομένων και επικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο για υπεράκτιες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού συλλογής δεδομένων, εξοπλισμού λειτουργίας, πλοίων επιφανείας χωρίς πληρώματα (USV) και AUV.

Τον Ιούνιο, η Scotland's Green Marine (Ηνωμένο Βασίλειο) εντάχθηκε στο πρόγραμμα PEC της C-Power, με τον ίδιο στόχο να προωθήσει το AOPS.

Τον Σεπτέμβριο, η C-Power υπέγραψε ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την κοινή επιχείρηση OneSubsea (JV) της SLB για τη διερεύνηση της χρήσης της ωκεάνιας ενέργειας ως πηγής ενέργειας χαμηλότερου κόστους και χαμηλών εκπομπών άνθρακα για υποθαλάσσιες εφαρμογές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης