Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η QatarEnergy εγκαινίασε νέα πλοία LNG που θα τηρούν περιβαλλοντικούς κανόνες

Η QatarEnergy εγκαινίασε νέα πλοία LNG που θα τηρούν περιβαλλοντικούς κανόνες

Αποτελούν μέρος των 12 συμβατικών καραβιών υγροποιημένου φυσικού αερίου που έχουν συναφθεί με κινέζικα ναυπηγεία

Η QatarEnergy (κρατικός ενεργειακός γίγαντας του Κατάρ), πραγματοποίησε τελετή ονομασίας για τα δύο πρώτα συμβατικά πλοία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο πλαίσιο του ιστορικού της προγράμματος ναυπήγησης στο Ναυπηγείο Hudong-Zhonghua στη Σαγκάη της Κίνας.

Στα εγκαίνια του πλοίου Rex Tillerson LNG (το πρώτο πλοίο που βαπτίστηκε…) το οποίο ο γίγαντας του Κατάρ εξήγησε ότι επιλέχθηκε να φέρει το όνομα του πρώην Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ExxonMobil ως φόρο τιμής στα δια βίου επιτεύγματά του στον ενεργειακό τομέα, παρευρέθηκε ο Saad Sherida Al-Kaabi (Υπουργός Επικρατείας του Κατάρ για θέματα Ενέργειας ο οποίος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της QatarEnergy).


Δηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή ονοματοδοσίας του καραβιού, ο Saad Sherida Al-Kaabi τόνισε:

«Η κληρονομιά του Tillerson θα μνημονεύεται πάντα στο Κατάρ και σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα για τη σοφία, τη ζεστασιά και την ειλικρίνειά του, που οδήγησαν μια από τις παλαιότερες σχέσεις του Κατάρ με διεθνείς εταιρείες πετρελαίου προς μεγαλύτερη ευημερία.

Είμαστε ευγνώμονες για τη φιλία και τη συνεργασία του Rex με το Κατάρ και τα μακροχρόνια σημάδια του στην παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία.

Αυτή η εκδήλωση ενσωματώνει τη δέσμευσή μας να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ανάγκη του κόσμου για καθαρότερη ενέργεια και να είμαστε μέρος της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες.

Ως το πρώτο πλοίο στον νέο μας στόλο LNG, το Rex Tillerson θα παίξει αναμφίβολα σημαντικό ρόλο καθώς μεταφέρει LNG που παράγεται από το Κατάρ σε πολλούς τερματικούς σταθμούς λήψης σε όλο τον κόσμο.

Είναι τιμή μας να ονομάσουμε το πρώτο σκάφος στο όνομα του Rex Tillerson ως φόρο τιμής στα δια βίου επιτεύγματά του και ως σύμβολο μιας ιδιαίτερης φιλίας».


Σχολιάζοντας την τιμή που του έγινε ο
Tillerson είπε:

«Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 42χρονης καριέρας μου στην ExxonMobil Corporation, ένα από τα σημαντικότερα σημεία ήταν η συνεργασία με το Κατάρ για την ανάπτυξη του εμπορίου LNG.

Υπό τη σοφή ηγεσία της Αυτού Υψηλότητας του Πατέρα Αμίρ Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και της συνεχιζόμενης σοφής ηγεσίας της Αυτού Υψηλότητας του Αμίρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, το Κατάρ έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Είναι μεγάλη μου τιμή που αυτό το υπέροχο πλοίο φέρει το όνομά μου. Ελπίζω ότι θα έχει πολλά χρόνια ασφαλούς υπηρεσίας παρέχοντας ενέργεια σε όλο τον κόσμο».

ΕΓΚΑΙΝΙΑ_ΠΛΟΙΩΝ.jpg

Άλλα 6 νέα πλοία μεταφοράς LNG της QatarEnergy

Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου η εταιρεία αποκάλυψε 6 επιπλέον πλοία μεταφοράς LNG QC-Max χωρητικότητας 271.000 κυβικών μέτρων το καθένα που προστέθηκαν στο πρόγραμμα επέκτασης του στόλου της εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει τώρα 128 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 24 QC-Max μεγάλα σκάφη.

Εκτός από τον εορτασμό της ονομασίας του σκάφους Rex Tillerson, η QatarEnergy σηματοδότησε επίσης την τελετή απονομής του ονόματος για ένα δεύτερο σκάφος, που ονομάζεται Umm Ghuwailina.

Αυτά τα δύο πλοία, τα οποία αποτελούν μέρος 12 πλοίων LNG συμβατικού μεγέθους που έχουν συναφθεί με τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua, πρόκειται να παραδοθούν πριν από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης βάσει μακροπρόθεσμης ναύλωσης από την QatarEnergy Trading (QET).

Πλοία σύμφωνα με περιβαλλοντικούς κανόνες

Τα πλοία προβλέπεται να είναι εξοπλισμένα με την πιο πρόσφατη ναυτιλιακή τεχνολογία για την εξασφάλιση βέλτιστης λειτουργικής απόδοσης και συμμόρφωσης με τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιούν κινητήρες, γεννήτριες και λέβητες διπλού καυσίμου για τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών.

Πρόκειται για δέσμευση της QatarEnergy για βιωσιμότητα και περιβαλλοντική διαχείριση.

Ο Al-Kaabi πιστεύει ότι η εφαρμογή μιας πράξης εξισορρόπησης μεταξύ της ενεργειακής ασφάλειας, της οικονομικής προσιτότητας και της βιωσιμότητας θα επιτρέψει στις χώρες σε όλο τον κόσμο να προωθήσουν το ταξίδι ενεργειακής μετάβασης προς τα εμπρός.

Ως αποτέλεσμα, η QatarEnergy έθεσε τις προϋποθέσεις για να ενισχύσει τα αποθέματά της σε φυσικό αέριο και να προσθέσει ένα ακόμη έργο επέκτασης στο οπλοστάσιό της στο γιγάντιο κοίτασμα που μοιράζεται με το Ιράν.

Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις North Field East (NFE) και North Field South (NFS) θα ενταχθούν στο έργο North Field West (NFW), το οποίο αναμένεται να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής LNG της χώρας κατά σχεδόν 85% από την τρέχουσα επίπεδα παραγωγής έως το 2030.

Συμμετέχοντες στα εγκαίνια

Πολλοί άλλοι ήταν επίσης παρόντες, συμπεριλαμβανομένου του Sheikh Khalid bin Khalifa Al-Thani, Διευθύνοντος Συμβούλου της QatarEnergy LNG. Jia Haiying, Μέλος της Ομάδας Ηγεσίας του Κόμματος και Οικονομικός Διευθυντής της China State Shipbuilding Corporation (CSSC). Chen Jianliang, Πρόεδρος της Hudong-Zhonghua Shipbuilding. Takeshi Hashimoto, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsui O.S.K. Zhu Bixin, Πρόεδρος της China COSCO SHIPPING Corporation Limited.

Ο πρώτος Κινέζος εφοπλιστής της QatarEnergy και ανώτερα στελέχη από την QatarEnergy και την QatarEnergy LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης