Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μειωμένες κατά 36% οι εξαγωγές βενζίνης της Κίνας τον Ιούλιο (Reuters)

Μειωμένες κατά 36% οι εξαγωγές βενζίνης της Κίνας τον Ιούλιο (Reuters)
Η διακίνηση αργού πετρελαίου της Κίνας την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου μειώθηκε κατά 1,2% στους 419,15 μετρικούς τόνους
Μειωμένες κατά 35,7% ήταν οι εξαγωγές βενζίνης της Κίνας τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία την Κυριακή (18/8), καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν τα δρομολόγια αργού και περιόρισαν τις αποστολές λόγω των μικρότερων περιθωρίων κέρδους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εξαγωγές βενζίνης ανήλθαν σε 790.000 μετρικούς τόνους τον περασμένο μήνα, ήτοι 5,77 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.

Η Κίνα εξήγαγε συνολικά 1,22 εκατομμύρια τόνους βενζίνης τον Ιούλιο πέρυσι και 930.000 τόνους τον Ιούνιο.

«Οι εξαγωγές καυσίμων κίνησης παραμένουν περιορισμένες λόγω των αδύναμων περιθωρίων και της παραγωγής, λόγω των περικοπών στα διυλιστήρια», δήλωσε η Emma Li, αναλύτρια πετρελαίου της Vortexa.

Μειωμένη κατά 1,2% η διακίνηση αργού

Η διακίνηση αργού πετρελαίου της Κίνας την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου μειώθηκε κατά 1,2% στους 419,15 μετρικούς τόνους, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία την Πέμπτη.

«Η Κίνα πιθανότατα θα εκδώσει περισσότερες ποσοστώσεις εξαγωγής προϊόντων για να ενισχύσει την λειτουργία των διυλιστηρίων», δήλωσε η Li της Vortexa.

Το Πεκίνο διαχειρίζεται τις εξαγωγές βενζίνης, ντίζελ και καυσίμων αεροσκαφών βάσει ενός συστήματος ποσοστώσεων, εκδίδοντας αρκετές παρτίδες κατανομών κατά τη διάρκεια του έτους, κυρίως σε κρατικούς παραγωγούς, και θεωρώντας τις αποστολές προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές ως εργαλείο διαχείρισης των ισορροπιών της εγχώριας προσφοράς και ζήτησης.

Οι αποστολές καυσίμων αεροσκαφών κατέγραψαν αύξηση 20,2% σε 1,76 εκατ. τόνους από 1,47 εκατ. τόνους τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Τον Ιούνιο, οι αποστολές καυσίμων Jet ανήλθαν σε 1,65 εκατ. τόνους.

Η παραγωγή καυσίμων αυξήθηκε κατά 23,9% σε ετήσια βάση κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας την Παρασκευή.

Οι βασικές πετρελαϊκές εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στην παραγωγή καυσίμων τζετ λόγω της πιο μεγάλης ζήτησής τους, δεδομένης κυρίως της ανάκαμψης των διεθνών πτήσεων, δήλωσε trader.

Οι διεθνείς πτήσεις αυξήθηκαν κατά 60% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο σε μέσο όρο 2.111 ημερησίως, όπως έδειξαν τα στοιχεία του παρόχου πληροφοριών πτήσεων Variflight. Αυτό αντιπροσώπευε το 75% του μέσου ημερήσιου όρου για τον Ιούλιο του 2019, πριν από την πανδημία του κορονοϊού.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης