Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι ΗΠΑ αναζητούν 4,5 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου

Οι ΗΠΑ αναζητούν 4,5 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου

Το DOE επιδιώκει να αγοράσει ξανά το πετρέλαιο στα 79 δολάρια το βαρέλι, πολύ κάτω από τα 82,10 δολ. που έκλεισε το West Texas Intermediate την Τετάρτη

 

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προσφέρεται να αγοράσει έως και 4,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για να βοηθήσει στην αναπλήρωση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου (SPR), αν και οι τιμές του πετρελαίου είναι πλέον υψηλότερες από την τιμή στόχο που θέλει για να κάνει τέτοιες αγορές.
Ήταν η τελευταία προσφορά του υπουργείου για αγορά πετρελαίου για την αναπλήρωση του SPR, αφού ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε μια πώληση 180 εκατομμυρίων βαρελιών, τα περισσότερα από το απόθεμα έκτακτης ανάγκης, το 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, στην Ουκρανία.

Η πρόσκληση είναι να αναπληρωθεί το Bayou Choctaw του SPR στη Λουιζιάνα. Το πετρέλαιο θα παραδοθεί από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο και οι προσφορές από εταιρείες πετρελαίου θα πρέπει να γίνουν στις 18 Ιουλίου.

Το DOE συνεχίζει να επιδιώκει να αγοράσει ξανά το πετρέλαιο στα 79 δολάρια το βαρέλι, κάτω από τη μέση τιμή των 95 δολαρίων από τα 180 εκατομμύρια βαρέλια που πωλήθηκαν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Ωστόσο, τα 79 δολάρια είναι πολύ χαμηλότερα από τα 82,10 δολάρια το βαρέλι στην οποία διαμορφώθηκε ο δείκτης αναφοράς West Texas Intermediate την Τετάρτη. Η τιμή έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της αιχμής της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης στις ΗΠΑ και μετά από ένα άλμα στη δραστηριότητα διύλισης στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Το DOE είπε ότι δεν είχε περισσότερα να πει όταν του ζητήθηκε σχόλιο σχετικά με το ότι θα αύξανε την τιμή-στόχο.
Μέχρι στιγμής το DOE έχει αγοράσει περίπου 38,6 εκατομμύρια βαρέλια μετά την ιστορική πώληση του 2022 και συνεργάστηκε με το Κογκρέσο για να ακυρώσει τις πωλήσεις από το απόθεμα που είχε εγκριθεί τόσο από Ρεπουμπλικάνους όσο και από Δημοκρατικούς νομοθέτες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης