Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Δέσμευση Τραμπ για άρση απαγόρευσης των γεωτρήσεων στην Αρκτική εάν εκλεγεί

Bloomberg: Δέσμευση Τραμπ για άρση απαγόρευσης των γεωτρήσεων στην Αρκτική εάν εκλεγεί

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το σχετικό νόμο που θεσπίστηκε από τον Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε αυτή την εβδομάδα στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ότι εάν κερδίσει τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, θα ακυρώσει την απαγόρευση γεώτρησης για το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην Αρκτική της Αλάσκας,.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg (βασίζεται σε μαρτυρία ενός παρευρισκόμενου στη συνάντηση), ο Τραμπ έδωσε την υπόσχεση σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, λέγοντας το εξής: «Την άνοιξε και ο Μπάιντεν την έκλεισε, και είπε όταν επιστρέψουμε θα πάρουμε είναι πάλι ανοιχτό» .


Ο νόμος Μπάιντεν για τις γεωτρήσεις

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ολοκλήρωσε αυτόν τον Απρίλιο ένα νέο κανονισμό με στόχο τον περιορισμό των γεωτρήσεων στην περιοχή.

Σκοπός είναι να συμβάλει στη διασφάλιση της υγείας των δημόσιων εκτάσεων της Αμερικής διασφαλίζοντας ότι οι ΗΠΑ προστατεύουν το καθαρό νερό και τους βιότοπους της άγριας ζωής, αποκαθιστούν τη γη και τα νερά που το χρειάζονται και λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις διαχείρισης με βάση την επιστήμη, τα δεδομένα και τη γνώση των ιθαγενών, το Γραφείο Διαχείρισης Γης του Τμήματος Εσωτερικών (BLM).

Για το σκοπό αυτό, το BLM ουσιαστικά απαγόρευσε τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 13 εκατομμύρια στρέμματα στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής, αν και δεν περιλάμβανε ήδη υπάρχοντα έργα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή, όπως το έργο Willow της ConocoPhillips που ο Πρόεδρος Μπάιντεν άναψε νωρίτερα. μέσα στο έτος σε μεγάλη δυσαρέσκεια από τη βάση των ψηφοφόρων του.

Το BLM φέτος ακολούθησε ένα σχέδιο να ανοίξει περισσότερο το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής σε γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου από την κυβέρνηση Τραμπ το 2021.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, περίπου 18,6 εκατομμύρια στρέμματα θα ήταν ανοιχτά για εξερεύνηση ενέργειας, ενώ 4 εκατομμύρια στρέμματα να τεθούν εκτός ορίων για την προστασία των οικοτόπων ευάλωτων ειδών.

Η Αλάσκα είναι μια από τις παλαιότερες πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τελευταία η παραγωγή βρίσκεται σε σταθερή πτώση, γεγονός που ώθησε τις αρχές να αναζητήσουν τρόπους για να αντιστρέψουν την πτώση, η οποία επηρέασε το εισόδημα του κράτους.

Το Willow είναι το μόνο πρόσφατο έργο στην Πολιτεία που έχει προχωρήσει παρά την αντίθεση ακτιβιστών για το κλίμα. Αυτοί έκαναν μήνυση για ακύρωση του έργου, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του Λευκού Οίκου. απόφαση να δοθεί το πράσινο φως στο έργο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης