Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά θάλασσα

Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά θάλασσα
Η εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey δήλωσε ότι το πλοίο «αντιστοιχεί στο προφίλ των στόχων των Χούθι», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες
Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης (12/6) την ευθύνη για την επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον του εμπορικού πλοίου «Tutor», στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγουν εναντίον πλοίων που συνδέονται με ισραηλινά συμφέροντα.
 
Με ανακοίνωσή τους, οι Χούθι επιβεβαίωσαν πως διεξήγαγαν «στρατιωτική επιχείρηση με στόχο το πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, με ναυτικό drone, εναέρια drones και βαλλιστικούς πυραύλους».
 
Συμπλήρωσαν πως το πλοίο, που μετέφερε άνθρακα, υπέστη σοβαρή ζημιά κι ενδέχεται να βυθιστεί. Όπως έγινε γνωστό, ένας ναυτεργάτης (Γ' μηχανικός) σκοτώθηκε από την επίθεση. Στο πλήρωμα δεν υπήρχε κανένας Έλληνας ναυτεργάτης.
 
Η εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey δήλωσε ότι το πλοίο «αντιστοιχεί στο προφίλ των στόχων των Χούθι», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Άλλη εταιρεία ναυτικής ασφάλειας, η UKMTO, διευκρίνισε ότι το πλοίο «Tutor», φορτηγό πλοίο υπό σημαία Λιβερίας, σύμφωνα με διάφορους ιστότοπους εξειδικευμένους στις θαλάσσιες μεταφορές, χτυπήθηκε από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) «λευκού χρώματος και μήκους πέντε ως επτά μέτρων».
 
Διευκρίνισε ακόμη πως το «Tutor» «χτυπήθηκε δεύτερη φορά, από εναέριο βλήμα άγνωστου τύπου» κι ότι προσφέρεται βοήθεια στο σκάφος από πολεμικά πλοία στην περιοχή.
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης