Τελευταία Νέα

Η Ινδία θα πρέπει να επενδύσει 385 δισ. δολάρια για να πιάσει τους στόχους της για τις ΑΠΕ εκτιμά η Moody's

Η Ινδία θα πρέπει να επενδύσει 385 δισ. δολάρια για να πιάσει τους στόχους της για τις ΑΠΕ εκτιμά η Moody's
Η Ινδία, ένας ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον πλανήτη, έχει δηλώσει ότι στοχεύει να αυξήσει τη δυναμικότητα των μη ορυκτών καυσίμων που έχει οριστεί κατά 50 GW κάθε χρόνο
Η Ινδία θα πρέπει να επενδύσει έως και 385 δισεκατομμύρια δολάρια για να επιτύχει τον στόχο της για 500 GW ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030, ωστόσο ο άνθρακας θα παραμείνει βασική πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την επόμενη δεκαετία, δήλωσε σήμερα (6/6) η Moody's Ratings.

Η Ινδία, ένας ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον πλανήτη, έχει δηλώσει ότι στοχεύει να αυξήσει τη δυναμικότητα των μη ορυκτών καυσίμων που έχει οριστεί κατά 50 GW κάθε χρόνο για να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου των 500 GW, ενώ έχασε τον στόχο της για 175 GW μέχρι το 2022.

Η Moody's, ωστόσο, εκτιμά ότι μια ετήσια προσθήκη δυναμικότητας περίπου 44 GW θα συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Για το σκοπό αυτό, η Ινδία θα πρέπει να δαπανήσει από 190 έως 215 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγική ικανότητα τα επόμενα έξι έως επτά χρόνια και άλλα 150 έως 170 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μεταφορά και τη διανομή, εκτιμά ο οίκος.

Στο 43% η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα

Η ισχυρή ενεργειακή πολιτική της Ινδίας έχει αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών το μείγμα σε περίπου 43% για το οικονομικό έτος 2023-24, προσελκύοντας επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.

Ο όμιλος Adani, μέσω της Adani Green Energy, στοχεύει στην παραγωγή 45 GW ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2030, καθώς επιδιώκει να γίνει ο πρώτος ολοκληρωμένος παίκτης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας.

Η συνεχιζόμενη υποστήριξη της πολιτικής θα διευκολύνει τη σημαντική πρόοδο προς τους στόχους της Ινδίας για τη μετάβαση στο 2030 και το 2070 για το καθαρό μηδενικό επίπεδο, δήλωσε η Moody's.

Ωστόσο, παρά τη σταθερή αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα είναι πιθανότατα η ηλιακή ενέργεια, η Moody's αναμένει ότι ο άνθρακας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τα επόμενα οκτώ έως δέκα χρόνια.

«Αναμένουμε ότι η Ινδία θα προσθέσει 40 GW-50 GW δυναμικότητας με βάση τον άνθρακα τα επόμενα πέντε με έξι χρόνια για να βοηθήσει στην κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία είναι πιθανό να αυξηθεί κατά 5%-6% ετησίως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης