Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Trina Storage προώθησε τη νέα λύση BESS στο Energy Storage Summit EU

Η Trina Storage προώθησε τη νέα λύση BESS στο Energy Storage Summit EU

Σύστημα εξαιρετικά ενσωματωμένο και ευέλικτο - Επιτρέπει την ονομαστική χωρητικότητα 4.073 kWh (energy-storage)

Η Trina Storage (βραχίονας αποθήκευσης ενέργειας της μεγάλης εταιρείας ηλιακών φωτοβολταϊκών Trina Solar), παρουσίασε τη νέα της λύση αποθήκευσης μπαταριών Elementa 2, στην παγκόσμια αγορά στο φετινό Energy Storage Summit EU.

 

Σύμφωνα με το Energy-Storage.news, το νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) του κατασκευαστή, κάθετα ενσωματωμένο περιλαμβάνει την κυψέλη φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) υψηλής ενεργειακής πυκνότητας 306Ah της εταιρείας η οποία επιτρέπει την ονομαστική χωρητικότητα 4.073 kWh σε ένα τυπικό δοχείο 20 ποδιών.

 

Ομοιότητες με το Elementa

Όπως και με την προηγούμενη επανάληψη του Elementa το οποίο έχει αναπτυχθεί σε έργα κυρίως στην Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι υγρόψυκτο και συμμορφώνεται με τις διεθνείς πιστοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών θερμικής διαφυγής UL1973 και UL9540A.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το Elementa 2 είναι εξαιρετικά ενσωματωμένο και ευέλικτο, ώστε να προσφέρει μειωμένες απαιτήσεις Capex (Κεφαλαιακές Δαπάνες) και Opex (Λειτουργικές Δαπάνες) κατά τη διάρκεια ζωής του συστήματος.

Τα εξαρτήματα πυρασφάλειας περιλαμβάνουν πυρίμαχο περίβλημα και 4 επίπεδα ανίχνευσης απειλών, συμπεριλαμβανομένου ενός πίνακα πυρκαγιάς με αισθητήρες θερμότητας και καπνού, ενσωμάτωση της τεχνολογίας ανίχνευσης αερίου Li-ion Tamer της Honeywell και ένα αυτόματο σύστημα καταστολής πυρκαγιάς με βάση το αεροζόλ ως στάνταρ με προαιρετικό σύστημα καταστολής με βάση το νερό το οποίο μπορεί επίσης να προστεθεί.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Energy-Storage.news, που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες μέσω του ESN Premium, η Helena Li (υπεύθυνη προϊόντων της Trina), είπε ότι από περισσότερα από 4 GWh αποστολών του πρώτου Elementa από την κυκλοφορία του πριν από 2 χρόνια, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει για περίπου 1GWh.

Mε άλλα λόγια η συντριπτική πλειοψηφία των εγκαταστάσεων εκτός Κίνας όπου έχει την έδρα της η εταιρεία.

«Έχοντας ανακοινώσει το πρώτο έργο που ανατέθηκε για το Elementa στην Ανατολική Αγγλία στο Energy Storage Summit το 2022, ήταν λογικό να επιστρέψουμε για τη φετινή έκδοση με το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου μοντέλου», είπε η Li.

Ακολουθεί μια προεπισκόπηση στα τέλη του περασμένου έτους στο All-Energy Australia.

Επιπλέον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Trina Storage έχει λειτουργήσει ως ενοποιητής συστήματος καθώς και πάροχος τεχνολογίας στα περισσότερα από αυτά τα έργα. Η εργασία σε αυτό το λεπτομερές επίπεδο σε μια από τις κορυφαίες αγορές του κόσμου σήμαινε ότι η Trina Storage απέκτησε πολλή τεχνογνωσία και κατανόηση του τι θέλουν οι πελάτες, ισχυρίστηκε η Helena Li.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης