Περιβάλλον

Γαλλία: Εγγυητής σε δάνεια 2 δισ. για επιχειρήσεις που επενδύουν στην κλιματική αλλαγή μπαίνει το κράτος

Γαλλία: Εγγυητής σε δάνεια 2 δισ. για επιχειρήσεις που επενδύουν στην κλιματική αλλαγή μπαίνει το κράτος
Η δημόσια επενδυτική τράπεζα Bpifrance θα διαχειριστεί το σύστημα για δάνεια άνω των 200 εκατ. ευρώ, ενώ οι μικρότερες εταιρείες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον εγγυημένο δανεισμό μέσω εμπορικών τραπεζών από τον Ιούλιο
Εγγυητής σε δάνεια αξίας 2 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις που θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή θα μπει το γαλλικό κράτος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, καθώς η δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας δεν επιτρέπει τη δεδομένη συγκυρία την παροχή επιχορηγήσεων, δήλωσε ο ίδιος ενόψει συνάντησής του με επιχειρηματικούς ομίλους την Πέμπτη (8/2).

Η δημόσια επενδυτική τράπεζα Bpifrance θα διαχειριστεί το σύστημα για δάνεια άνω των 200 εκατ. ευρώ, ενώ οι μικρότερες εταιρείες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον εγγυημένο δανεισμό μέσω εμπορικών τραπεζών από τον Ιούλιο.

«Δεν μπορούμε να έχουμε μόνο μεγαλεπήβολα σχέδια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής - πρέπει επίσης να λάβουμε άμεσες, ισχυρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις», δήλωσε ο Le Maire.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι διέταξε τις κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες, όπως η Electricite de France SA και η SNCF, να παράσχουν λεπτομερή σχέδια προσαρμογής μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θα αρνηθεί κάθε επένδυση σε δημόσια κτίρια που δεν παίρνει υπόψη την κλιματική αλλαγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης