Reuters: Στο μικροσκόπιο της Ευρώπης οι επιδοτήσεις εισαγόμενων ξένων προϊόντων αιολικής ενέργειας

Reuters: Στο μικροσκόπιο της Ευρώπης οι επιδοτήσεις εισαγόμενων ξένων προϊόντων αιολικής ενέργειας
Οι τοπικές εφοδιαστικές αλυσίδες αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από την Κίνα, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να ενισχύσει την οικονομική στήριξη για τον τομέα της αιολικής ενέργειας και να ελέγξει εξονυχιστικά τις επιδοτήσεις των εισαγωγών ξένων αιολικών προϊόντων, καθώς οι τοπικές εφοδιαστικές αλυσίδες αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από την Κίνα, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters.

Σημειώνεται ότι αναμένεται η έναρξη ενός προγράμματος στήριξης των τραπεζών στους προμηθευτές της αιολικής βιομηχανίας. Η ιδέα είναι να βελτιωθεί η πρόσβαση των κατασκευαστών στη χρηματοδότηση, τη στιγμή που καλούνται να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της Ευρώπης να «λάβει» το 42,5% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 - σχεδόν διπλάσιο από το σημερινό μερίδιο.

Παράλληλα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι η ΕΕ θα παρακολουθεί στενά «πιθανές αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που ωφελούν τους ξένους κατασκευαστές αιολικής ενέργειας», συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων για προϊόντα που πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά. «Εάν δικαιολογηθεί, η Επιτροπή θα ενεργοποιήσει τα μέσα εμπορικής άμυνας της», ανέφερε το προσχέδιο.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τον περασμένο μήνα έρευνα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δασμούς για την προστασία των παραγωγών της ΕΕ από φθηνότερες κινεζικές εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης