Energinet - Amprion σχεδιάζουν την διασύνδεση των αιολικών τους, για κοινή αποθήκευση πλεονάζουσας ενέργειας

Energinet - Amprion σχεδιάζουν την διασύνδεση των αιολικών τους, για κοινή αποθήκευση πλεονάζουσας ενέργειας
Δανία, Γερμανία σχεδιάζουν την υβριδική τους ενεργειακή διασύνδεση με ηλιακή ενέργεια
Ο δανέζικη εταιρία διαχείρισης του συστήματος μεταφοράς ενέργειας Energinet και ο Γερμανός ομόλογός του Amprion δήλωσαν την Πέμπτη 27/4 ότι μελετούν την ανάπτυξη μιας υβριδικής ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Δανίας και Γερμανίας, που θα συνδέει την υπεράκτια αιολική ενέργεια.

«Η διασύνδεση μεταξύ Δανίας και Γερμανίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα και τη σύνδεσή της με την ευρωπαϊκή ενδοχώρα», δήλωσε ο Thomas Egebo, διευθύνων σύμβουλος της Energinet.
Μια «υβριδική» σύνδεση θα λειτουργούσε τόσο ως διασύνδεση ισχύος μεταξύ των δύο χωρών όσο και ως σύνδεση για την παροχή υπεράκτιου αιολικού αέρα στην ακτή.

Η διασύνδεση θα συνδέει ένα προγραμματισμένο ενεργειακό νησί της Δανίας στη Βόρεια Θάλασσα με ένα γερμανικό υπεράκτιο αιολικό δίκτυο, επιτρέποντας τη μεταφορά της πλεονάζουσας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας στα κέντρα φόρτωσης στη Γερμανία, ανέφερε η Energinet.
Η διασύνδεση θα δώσει στους δύο φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου διάφορες επιλογές για τη διατήρηση της συχνότητας και της τάσης στα αντίστοιχα συστήματα μεταφοράς ανά πάσα στιγμή, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης