Ευρώπη

Ρουμανία: Τέλη του 2017 θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου BRUA

Ρουμανία: Τέλη του 2017 θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου BRUA
«Θέλουμε να γίνει η Ρουμανία ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά φυσικού αερίου και ο αγωγός BRUA μας δίνει αυτή τη δυνατότητα», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας.
Η κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου BRUA (Βουλγαρία - Ρουμανία - Ουγγαρία - Αυστρία) θα ξεκινήσει το δ΄ τρίμηνο του 2017 και ο αγωγός θα τεθεί σε λειτουργία το 2020, όταν η ExxonMobil και η OMV θα ξεκινήσουν την εξόρυξη φυσικού αερίου από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας Toma Petcu.
Όπως είπε μιλώντας στον κρατικό ρ/σ Radio Romania Actualitati «σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αναλάβει η Transgaz, τα έργα θα ξεκινήσουν το δ΄ τρίμηνο του 2017 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019».
«Έτσι, το 2020 ο αγωγός θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία» είπε ακόμη και συμπλήρωσε ότι «επίσης, το 2020 η Exxon και η OMV θα τελειώσουν με τη σειρά τους τα έργα ανοικτής θάλασσας για την εξόρυξη φυσικού αερίου από τη Μαύρη Θάλασσα».
Ο υπουργός Ενέργειας ζήτησε ακόμη από την μεγαλύτερη κρατική εταιρεία παραγωγής και προμήθειας φυσικού αερίου της Ρουμανίας, Romgaz, την διεξαγωγή μελετών σκοπιμότητας για την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου κοντά στον αγωγό, αλλά και για την αποθήκευση του φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι τιμές είναι χαμηλές, προκειμένου να πωλείται στο εξωτερικό το χειμώνα, όταν οι τιμές είναι υψηλότερες.
«Θέλουμε να γίνει η Ρουμανία ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά φυσικού αερίου και ο αγωγός BRUA μας δίνει αυτή τη δυνατότητα», τόνισε ο Petcu.
Υπογράμμισε δε, ότι μία πολλή καλή αγορά για το φυσικό αέριο είναι η Αυστρία, όπου όπως είπε, η Ρουμανία θα μπορούσε να αξιοποιήσει τους πόρους της σε πολύ καλές τιμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης