Διεθνή

ΗΠΑ: Επιστρέφει ο Trump - Οργανώνει προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα (10/10)

tags :
ΗΠΑ: Επιστρέφει ο Trump - Οργανώνει προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα (10/10)
Απορρίπτει το σενάριο ενός διαδικτυακού debate με τον Biden
Έτοιμος να επιστρέψει στις δημόσιες εμφανίσεις και να μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση που προγραμματίζεται για αύριο Σάββατο 10/10 στη Φλόριντα δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Νομίζω ότι θα προσπαθήσω να μιλήσω σε μια προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να οργανωθεί.
Όμως θέλουμε να κάνουμε μια συγκέντρωση, πιθανόν στη Φλόριντα, το βράδυ του Σαββάτου», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Trump, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε ένα διαδικτυακό debate με τον αντίπαλο του Joe Biden.
«Δεν πρόκειται να χάσω τον χρόνο μου με ένα διαδικτυακό debate.
Αυτό δεν έχει να κάνει με ένα πραγματικό debate.
Κάθεσαι μπροστά σε έναν υπολογιστή και μιλάς.
Είναι γελοίο, θα σε διακόπτουν όποτε θέλουν» είπε ο Trump, ο οποίος στις χθεσινές του δηλώσεις στο Fox News υποστήριξε ότι νιώθει πολύ καλά και ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στις δημόσιες εμφανίσεις.
Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και ο γιατρός του, ο Sean Conley, ο οποίος υπογράμμισε πως ο πρόεδρος «συνολικά αντέδρασε εξαιρετικά καλά» στη θεραπεία που υποβλήθηκε για τον κορωνοϊό.
Σημειώνεται πως σήμερα ο Trump θα υποβληθεί σε νέο τεστ για κορωνοϊό ενώ αύριο Σάββατο αναμένεται να συμπληρωθούν 10 ημέρες από τότε που διαγνώστηκε θετικός στον ιό
«Με βάση την τροχιά των προχωρημένων διαγνώσεων που κάνει η ομάδα, αναμένω ότι ο πρόεδρος θα μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στις δημόσιες εμφανίσεις του» τόνισε ο Conley, αναφέροντας πως από τη στιγμή που ο Trump «επέστρεψε στην [επίσημη] κατοικία του, οι εξετάσεις του δείχνουν ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η ασθένεια προχώρησε».

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του για τον κορωνοϊό

Παρόλο αυτά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η δημοτικότητα του Trump βρίσκεται στο ναδίρ όσον αφορά τη διαχείριση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι Αμερικάνοι χάνουν με σταθερό ρυθμό την εμπιστοσύνη τους στον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, μόλις το 37% εγκρίνει τους χειρισμούς του προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αντίθετα το 59% τους αποδοκιμάζει.
Η διαφορά αυτή 22 μονάδων είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη κυλιόμενη δημοσκόπηση από τη 2α Μαρτίου.
Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του Trump  πέφτει σταθερά τις τελευταίες 10 ημέρες, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως η διαφορά ανάμεσα στις αρνητικές και τις θετικές γνώμες ήταν 11 μονάδες σε δημοσκόπηση των Ipsos/Ρόιτερς που είχε διενεργηθεί από την 30ή Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου.
Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του ποσοστού των θετικών απόψεων για τους χειρισμούς του μεγιστάνα είναι κακός οιωνός για τον Ρεπουμπλικάνο, ο οποίος κατά τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται πίσω από τον Δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία Joe Biden ενώ πλησιάζουν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης