Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Δέσμευση των χωρών για αντιστροφή της καταστροφής του περιβάλλοντος

Δέσμευση των χωρών για αντιστροφή της καταστροφής του περιβάλλοντος
Το όραμα για τη βιοποικιλότητα που διατυπώθηκε το 2010 είναι εφικτό μόνο εάν ο κόσμος ανταποκριθεί στις επιτακτικές ανάγκες που διαμορφώνονται από τα έργα και τις πράξεις της πλειοψηφίας των χωρών

Πολιτικοί ηγέτες από 64 χώρες της ΕΕ έχουν δεσμευτεί για ισχυρότερη προστασία του περιβάλλοντος μετά από ενημέρωση του ΟΗΕ ότι ο κόσμος απέτυχε να εκπληρώσει τους στόχους της βιοποικιλότητας, όπως αναμεταδίδει το dw.com.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο έχουν υποσχεθεί να αντιστρέψουν τις δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και να  συμβάλλουν για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον μέσα στην επόμενη δεκαετία."

Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης", έγραψαν οι 65 ηγέτες, μεταξύ των οποίων η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σέιχ Χασίνα, πριν από συνέδριο του ΟΗΕ με θέμα τη βιοποικιλότητα. "Δεσμευόμαστε όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις»Η εξάλειψη της διαρροής πλαστικών στους ωκεανούς έως το 2050, η παροχή κινήτρων σε τράπεζες και επιχειρήσεις είναι μερικά από τα μέτρα για την νέα σελίδα στο φυσικό περιβάλλον.  


Στόχοι που δεν πραγματοποιήθηκαν 

Η ανθρωπότητα δεν κατάφερε να επιτύχει πλήρως έναν από τους 20 παγκόσμιους στόχους που έθεσε ο ΟΗΕ. Μόνο έξι από αυτούς είχαν «εν μέρει επιτευχθεί», ανέφεραν. Τα στοιχεία από μεμονωμένες κυβερνήσεις δείχνουν ότι το 1/3 των εθνικών στόχων για τη βιοποικιλότητα, που καθορίζονται από τις ίδιες τις χώρες, βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επιτευχθούν.  

Το όραμα για τη βιοποικιλότητα που διατυπώθηκε το 2010 είναι εφικτό μόνο εάν ο κόσμος ανταποκριθεί στις επιτακτικές ανάγκες που διαμορφώνονται από τα έργα και τις πράξεις της πλειοψηφίας των χωρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης