Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Έρευνα της Good Energy: Το 57% των νέων Βρετανών θέλει «πράσινη» δουλειά

Έρευνα της Good Energy: Το 57% των νέων Βρετανών θέλει «πράσινη» δουλειά
Tα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς πιστεύουν ότι η κατάρρευση του κλίματος είναι η επόμενη μεγάλη παγκόσμια κρίση μετά το Covid-19

Οι μισοί νεαροί Βρετανοί θέλουν μια δουλειά που βοηθά στην προστασία του πλανήτη.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας νέας έρευνα της εταιρείας «Good Energy» (με αντικείμενο τις ΑΠΕ), η οποία υποδηλώνει ότι το 45% των νέων Βρετανών θεωρούν τους βιώσιμους τομείς ως ένα ασφαλές πεδίο σταδιοδρομίας σε σύγκριση με εκείνους που μολύνουν το περιβάλλον.

Η έρευνα για περισσότερους από 1.000 νέους ηλικίας 18 έως 34 ετών διαπίστωσε επίσης ότι περίπου το 57% των νέων θα προτιμούσαν να εργαστούν για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη επιχείρηση και σχεδόν οι μισοί ανησυχούν για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Μάλιστα, η αειφορία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πιο ελκυστικοί τομείς για μια μελλοντική σταδιοδρομία σε σύγκριση με μια εργασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων ήταν ο λιγότερο ελκυστικός τομέας για τους νέους, με μόλις ένα ποσοστό της τάξεως του 6% να εκφράζει το ενδιαφέρον του για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Παράλληλα, τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς πιστεύουν ότι η κατάρρευση του κλίματος είναι η επόμενη μεγάλη παγκόσμια κρίση μετά το Covid-19.

Η Juliet Davenport, Επιστήμονας του Κλίματος και Ιδρυτής της Good Energy, υπογράμμισε ότι: «Οι νέοι κατανοούν την ασταθή θέση στην οποία βρισκόμαστε. Θέλουν με την σειρά τους, να δουν πράξεις και πρωτοβουλίες από τις κυβερνήσεις, έτσι ώστε να αλλάξει το όλο κλίμα. Οφείλουμε να δώσουμε στις μελλοντικές γενιές, προτεραιότητα στην πράσινη ανάκαμψη. Για καλύτερες θέσεις εργασίας, πιο πράσινες ζωές και ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης