Τελευταία Νέα

Καινοτομία της Αυστραλίας εξοικονομεί έως και 500 εκατ. από τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας

Καινοτομία της Αυστραλίας εξοικονομεί έως και 500 εκατ. από τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας
Η εταιρεία έχει ήδη λάβει ενδιαφέρον από δύο φορείς εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μια αυστραλιανή εφεύρεση, που περιγράφεται ως «στηθοσκόπιο για ανεμογεννήτριες» θα μπορούσε να εξοικονομήσει από τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας έως και 500 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος συντήρησης.

Το Ping Monitor, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Ping Services της Νότιας Αυστραλίας, είναι σε θέση να παρακολουθεί την απόδοση των ανεμογεννητριών και να εντοπίζει την πρώιμη ανάπτυξη πιθανών βλαβερών φυσικών βλαβών στις λεπίδες τουρμπίνας. Το Ping Monitor είναι προσαρτημένο μαγνητικά στους πύργους ανεμογεννητριών και «ακούει» τους ήχους που δημιουργούνται μέσα στην τουρμπίνα.

Η λειτουργία

Όταν η συσκευή εντοπίζει ανωμαλία κατά τη λειτουργία του στροβίλου, στα συνεργεία συντήρησης παρέχεται ειδοποίηση μέσω ταμπλό, μειώνοντας το χρόνο που απαιτείται για την ανίχνευση ζημιάς σε μια τουρμπίνα και επιτρέποντας στα πληρώματα να πραγματοποιήσουν επισκευές πριν προκληθεί πιο δαπανηρή ζημιά.

Η συσκευή επιτρέπει επίσης τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης της ανεμογεννήτριας, κάτι που επί του παρόντος γίνεται κατά διαστήματα μέσω επιθεωρήσεων drone, που μπορεί να διεξαχθούν σε μήνες ή χρόνια.

Η εταιρεία έχει ήδη λάβει ενδιαφέρον από δύο φορείς εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα θα αναλάβει τις πρώτες μεγάλης κλίμακας εφαρμογές της δεύτερης γενιάς Ping Monitor.

Ο διευθύνων σύμβουλος Matt Stead είπε ότι «ήταν ενθαρρυντικό να βλέπεις το επίπεδο ενδιαφέροντος για τη συσκευή παρακολούθησης από τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας».

«Οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να μας μιλήσουν και να καταλάβουν τι έχουμε κάνει. Η βιομηχανία ήταν ανοιχτή στο να σκεφτεί τέτοιου είδους καινοτομίες, προκειμένου να μειωθεί το κόστος», συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης