Στα σκαριά το μεγαλύτερο ηλιακό project της EDF Renewables – Διμερές συμβόλαιο με την NV Energy

Στα σκαριά το μεγαλύτερο ηλιακό project της EDF Renewables – Διμερές συμβόλαιο με την NV Energy
Το Chuckwalla Solar + Storage αναμένεται να τεθεί σε σύνδεση έως το τέλος του 2023 και να παρέχει αρκετή καθαρή ηλεκτρική ενέργεια ετησίως για την τροφοδοσία 45.000 μέσων σπιτιών της Νεβάδας

Η EDF Renewables ανακοίνωσε την υπογραφή 22ετούς Συμφωνίας Αγοράς Ισχύος (PPA) με την NV Energy για φωτοβολταϊκό έργο 200 MW  σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας τεσσάρων ωρών, ισχύος 180 MW.

Ειδικότερα, το έργο Chuckwalla Solar + Storage αναμένεται να τεθεί σε σύνδεση έως το τέλος του 2023 και να παρέχει αρκετή καθαρή ηλεκτρική ενέργεια ετησίως για την τροφοδοσία 45.000 μέσων σπιτιών της Νεβάδας.

Αυτό το μήνα, η NV Energy υπέβαλε πρόταση στις κρατικές ρυθμιστικές αρχές για την προσθήκη 478 MW νέας ηλιακής ενέργειας και νέας αποθήκευσης 338 MW έως το τέλος του 2023. Το εν λόγω έργο της EDF είναι το μεγαλύτερο μεταξύ αυτού του χαρτοφυλακίου.

Ο απώτερος σκοπός

Συνδυάζοντας το εν λόγω αυτό ηλιακό έργο με μια λύση αποθήκευσης ενέργειας, γίνεται αντιληπτό ότι η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια των αιχμηρών ωρών μπορεί να δημιουργήσει μια ισορροπία μεταξύ παραγωγής και ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αποθήκευση ενέργειας μπορεί να εξομαλύνει περαιτέρω τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας  σταθερότητα δικτύου.

Ο Ian Black, Αντιπρόεδρος της West Region Development της EDF Renewables North America υπογράμμισε με την σειρά του ότι: «Η EDF Renewables είναι στην ευχάριστη θέση να ενισχύσει τη σχέση μας με την NV Energy για την κατασκευή του έργου Arrow Canyon Solar + Storage. Η μπαταρία και το ηλιακό σύστημα συνεργάζονται για να παρέχουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το απόγευμα, όταν οι ανάγκες του συστήματος είναι πιο έντονες. Με 35 χρόνια εμπειρίας και 16 gigawatts (GW) ανανεώσιμων έργων που αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, η EDF Renewables παρέχει μια πλήρως ολοκληρωμένη δέσμη ενεργειακών λύσεων από έργα αιολικής, ηλιακής και ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα δικτύου έως τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και τη διαχείριση αποθήκευσης ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης