Ναυτιλία

Τρεις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες διακόπτουν τις εμπορικές συναλλαγές με την Βενεζουέλα

Τρεις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες διακόπτουν τις εμπορικές συναλλαγές με την Βενεζουέλα
Επιβολή κυρώσεων  από τις ΗΠΑ σε πλοία που διαχειρίζονται οι Dynacom Tankers, NGM Energy SA και Thenamaris
Υπό την αυξανόμενη πίεση των κυρώσεων των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση του Nicolas Maduro, οι τρεις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, Dynacom Tankers, NGM Energy SA και Thenamaris, δήλωσαν τη διακοπή των εμπορικών τους συναλλαγών με την Βενεζουέλα, μετά την επιβολή κυρώσεων σε πλοία που διαχειρίζονται, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Προκειμένου η αμερικανική κυβέρνηση να στερήσει από τη χώρα την κύρια πηγή εσόδων της, από το πετρέλαιο, και να οδηγήσει σε αδιέξοδο την κυβέρνηση του σοσιαλιστη προέδρου Nicolas Maduro, εντείνει τις πιέσεις επεκτείνοντας την επιβολή κυρώσεων.
Οι υπάρχουσες κυρώσεις έχουν μειώσει σημαντικά τις εξαγωγές της Βενεζουέλας, αλλά ο Maduro συνεχίζει, γεγονός που προκαλεί την Ουάσιγκτον να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις προσθέτοντας δεκάδες ακόμη δεξαμενόπλοια σε μια υπάρχουσα μαύρη λίστα, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε στις 2 Ιουνίου ότι επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις ναυτιλιακές εταιρείες για τη μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Η Dynacom Tankers Management με έδρα την Αθήνα, η οποία διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο Χίος I, συμπεριελήφθη στην αμερικανική μαύρη λίστα, δηλώνοντας σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου ότι "δεσμεύτηκε να αποφύγει οποιαδήποτε μελλοντική επιχείρηση που αφορά τη Βενεζουέλα".
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου Seacomber Ltd, συνεργάζεται με τις αρχές των ΗΠΑ για την επίλυση του θέματος.
Η NGM Energy SA, η οποία διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο Voyager I, το οποίο επίσης μπήκε στη μαύρη λίστα, δήλωσε ότι δεν θα εξυπηρετήσει φορτία από την Βενεζουέλα χωρίς ρητή άδεια των ΗΠΑ", ενώ ένα ακόμη πλοίο της εμπορικής της  διαχείρισης, το Commodore, «απομακρύνθηκε αμέσως από τη Βενεζουέλα».
Η NGM πρόσθεσε ότι συνεργάστηκε πλήρως με τις αρχές των ΗΠΑ για την επίτευξη «έγκαιρης επίλυσης» των κυρώσεων κατά του Voyager I και του ιδιοκτήτη της Sanibel Shiptrade Ltd.
Μια άλλη κορυφαία ελληνική εταιρεία πλοίων, η Thenamaris, δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές των ΗΠΑ για την επίλυση κυρώσεων κατά του δεξαμενόπλοιου Seahero που διαχειρίζεται και της ιδιοκτήτριας εταιρίας Adamant Maritime Ltd.
Ο Thenamaris είπε ότι "υιοθέτησε μια σταθερή πολιτική που απαγορεύει τη μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα από τα υπό διαχείριση πλοία της για όσο διάστημα παραμένουν σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης