Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Γερμανία αναζητά άμεσους τρόπους να αυξήσει την χωρητικότητα του δικτύου (Montel)

Η Γερμανία αναζητά άμεσους τρόπους να αυξήσει την χωρητικότητα του δικτύου (Montel)
Η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να επιτύχει τη δημιουργία νέων ή μετατρεπόμενων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που θα μπορούσαν να μετατραπούν το αέριο σε υδρογόνο

Η κατασκευή νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με αέριο στη Γερμανία θα διαρκέσει 3-5 χρόνια, κάτι που θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει αρκετή δυναμικότητα έως το 2030, τόνισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της Siemens Energy.

Η ενεργειακή πολιτική της Γερμανίας παραμένει αμφίβολη μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού στις αρχές του μήνα. Οι πρόωρες εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου, με τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, να παλεύει για επιβίωση, με βάση όσα μεταφέρει η Montel.

H δημιουργία νέας ισχύος βασικού φορτίου έχει στοιχειώσει τη Γερμανία καθώς προσπαθεί να μειώσει την παραγωγή άνθρακα έως το 2038 το αργότερο. Η σημερινή κυβέρνηση πρότεινε 12,5 GW νέας και ανακαινισμένης χωρητικότητα αερίου που θα μετατρέπεται σε λειτουργία με υδρογόνο.

Αυτό το σχέδιο αναμενόταν να πάρει περίπου έξι χρόνια ώσπου να ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα νέα εργοστάσια. Αυτή η προθεσμία θα πίεζε πολύ τους Γερμανούς απέναντι στην προθεσμία του 2030 για να αποκτηθεί κάποια νέα δυναμικότητα στο διαδίκτυο.

Η Siemens

Η Siemens, με έδρα τη Γερμανία που δραστηριοποιείται στην κατασκευή σταθμών ηλεκτροπαραγωγής παγκοσμίως, βλέπει μια πιο γρήγορη πορεία.

H εγκατάσταση νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου, με βάση τις εγκρίσεις και το έργο όλων των εμπλεκόμενων ομάδων, θα προγραμματιστεί να φέρει εις πέρας το έργο αυτό σε περίοδο μεταξύ 40-60 μηνών.

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας RWE δήλωσε πρόσφατα ότι τυχόν νέοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν έως το 2029 το νωρίτερο, με την προϋπόθεση ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει αμέσως.

Αυξανόμενη χωρητικότητα αερίου

Η χώρα διαθέτει περίπου 31 GW ισχύος φυσικού αερίου σε χρήση σήμερα, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 13% του συνδυασμού ισχύος.

Η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να επιτύχει τη δημιουργία νέων ή μετατρεπόμενων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που θα μπορούσαν να μετατραπούν το αέριο σε υδρογόνο για να αντισταθμίσουν την απώλεια της φθίνουσας δυναμικότητας ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα από τώρα έως το 2038.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το μείγμα ενέργειας της Γερμανίας υποτίθεται ότι θα προέρχεται κατά 80% από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, από περίπου 52% σήμερα, καθώς επιδιώκει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2045.

Η κυβέρνηση ήλπιζε ότι οι σταθμοί φυσικού αερίου που είναι έτοιμοι για υδρογόνο θα βοηθούσαν στην επίτευξη αυτών των στόχων, ιδιαίτερα επειδή ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με αέριο εκπέμπει σημαντικά λιγότερους ρύπους από έναν άνθρακα που καίγεται.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης