Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μπατιλάνα (ΔΕΣΦΑ): Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου σταθμού φόρτωσης στην Ρεβυθούσα

Μπατιλάνα (ΔΕΣΦΑ): Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου σταθμού φόρτωσης στην Ρεβυθούσα
O ΔΕΣΦΑ εξετάζει τη μεταφορά υδρογόνου μέσα από το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον CEO του ΔΕΣΦΑ

Την ολοκλήρωση εντός του έτους της σύνδεσης του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου με τον αγωγό ΤΑΡ, αλλά και την κατασκευή νέου σταθμού φόρτωσης στην Ρεβυθούσα, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2021, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Νικολά  Μπατιλάνα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Επίσης ο κ. Μπατιλάνα σημείωσε ότι ο ΔΕΣΦΑ αξιοποιώντας την εμπειρία των μετόχων του δηλαδή της Snam, της Fluxys και της Enagas εξετάζει τη μεταφορά υδρογόνου μέσα από το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου.
Ο διευθύνων  σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ σημείωσε ότι «μεσοπρόθεσμα, το φυσικό αέριο είναι το μοναδικό καύσιμο που θα μπορέσει να υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση με οικονομικά αποδοτικούς όρους» και ανέφερε ότι οι υποδομές του φυσικού αερίου θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω για να καλύψουν περιοχές που τώρα εξαρτώνται από τον λιγνίτη και άλλα καύσιμα και για να υποστηρίξουν μελλοντικά και την μεταφορά υδρογόνου.
Σχετικά με το δεκαετές πλάνο ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, τόνισε ότι θα καλύψει νέες σημαντικές προοπτικές, όπως η αγορά της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης