Φυσικό Αέριο

Δ.Μανώλης (ΔΕΠΑ): Ανταγωνιστικός και οικονομικά αποδοτικός ο αγωγός EastMed

Δ.Μανώλης (ΔΕΠΑ): Ανταγωνιστικός και οικονομικά αποδοτικός ο αγωγός EastMed
Μιλώντας στο διαδικτυακό event του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για τον Eastmed, ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διεθνών Έργων της ΔΕΠΑ σημείωσε ότι ακολουθούνται συστηματικά τα βήματα προς την υλοποίηση του έργου
Ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το έργο του EasMed είναι βιώσιμο, ανταγωνιστικό και οικονομικά αποδοτικό περιέγραψε ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διεθνών Έργων της ΔΕΠΑ κ. Δημήτρης Μανώλης την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Ιταλίας, για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed από τη Βουλή.

Μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης σε διαδικτυακό event σχετικά με τον Eastmed που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο κ. Μανώλης τόνισε ότι στις αρχές του περασμένου μήνα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τα έργα EastMed και ΠΟΣΕΙΔΩΝ ως Έργα εθνικής σημασίας και δημοσίου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.

Ο κ. Μανώλης επισήμανε ακόμη ότι η ΔΕΠΑ ακολουθεί συστηματικά τα βήματα προς την υλοποίηση του έργου, προωθώντας την ενεργή συμμετοχή των μετόχων και την ενίσχυση των συνεργασιών της, όπως η συνεργασία της σε εμπορικό επίπεδο με την Energean και σε τεχνικό επίπεδο με τον ισραηλινό διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου INGL και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το έργο να τεθεί σε επίπεδο λήψης Τελικής Επενδυτικής Απόφασης εντός των επόμενων 2-3 ετών.

Μεγάλη πρόοδος στην ωρίμανση του έργου

Ακόμη εξήγησε πως η ΔΕΠΑ, μέσω της 100% θυγατρικής της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων Μ.Α.Ε., επεκτείνει τις δραστηριότητές της συνεχώς, με στόχο να προωθήσει την κατασκευή υποδομών ενέργειας και να εξασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και της Ευρώπης.

Ο κ. Μανώλης τόνισε πως με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τους τελευταίους 9 μήνες και με την κατάλληλη διαχείριση της κρίσης COVID-19 εκ μέρους της Εταιρείας, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος και πέραν τεχνικών μελετών βρίσκονται σε εξέλιξη οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το ρυθμιστικό πλαίσιο, τις εμπορικές συμφωνίες και κατάρτισης του χρηματοδοτικού σχήματος του έργου, ενώ όσον αφορά στη συμμετοχή της Ιταλίας στο έργο, τόνισε ότι η εκτίμησή του είναι πως το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί σε πολιτικό επίπεδο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης